Medeoprichter Apple: ‘Bitcoin is puur wiskundig goud’

Steve Wozniak noemt bitcoin 'puur wiskundig goud'. Dat zegt de medeoprichter van Apple in interview met zakensite Business Insider.

Daar waar Steve Jobs onder meer gold als creatief - en marketingbrein van Apple, was Wozniak de technische man als opgeleid elektronica-ingenieur en computerprogrammeur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'The Woz' is in het gesprek kritisch over de grote hoeveelheden cryptocurrency's die dagelijks op de markt komen. Daar hangt in het gunstige geval een geur van oplichting omheen, zo beweert Wozniak. Hij is niet te spreken over projecten die de achterban van beroemdheden willen bewegen een token te kopen met hun spaargeld.

Daarentegen ziet hij bitcoin als 'puur wiskundig goud'. Het is niet de eerste keer dat hij zich lovend over bitcoin uitlaat. Hij omschreef het eerder als een 'wonder en beter dan goud'.

Naar eigen zeggen heeft hij zelf geen bitcoin, maar hij zag in 2018 bitcoin al als toekomstige wereldreservemunt ziet worden. Volgens hem gaat de (betaal - en spaar) technologie een grotere rol spelen in de toekomst.

Als voordelen noemt hij de schaarsheid ten opzichte van goud, net zoals dat het goedkoper is te bewaren en sneller is te versturen dan goud. Ook is in - in ieder geval in de ingebakken code - amper sprake van inflatie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...