‘Bitcoin is een wonder en beter dan goud’, zegt Steve Wozniak

De mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak noemt bitcoin ‘het grootste wiskunde wonder ooit’. Dat doet hij op een tech evenement.

Ook noemt Wozniak de grootste cryptovaluta in marktwaarde kostbaarder en waardevoller dan goud. Voornamelijk door het onbekende totale aanbod van de edelmetaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel prominente techondernemers laten tegenwoordig van zich horen in deze industrie. Wozniak is daar geen uitzondering op.

Onder de indruk van bitcoin

Tijdens een presentatie in Mexico dat afgelopen week plaatsvond laat Wozniak weten bitcoin als een wiskundig wonder te zien. Hij is onder de indruk van de encryptie, veiligheid en de manier hoe bitcoin opereert. Mede hierdoor is goud een mindere store of value volgens de Amerikaan: ‘Goud is gelimiteerd en moet je zoeken. Bitcoin is een wiskundig wonder.”

Alhoewel Wozniak beweert zelf niet geïnvesteerd te hebben in bitcoin vertelt hij al in 2018 dat hij bitcoin de wereldreservemunt ziet worden. Wel is Wozniak actief met zijn eigen cryptomunt.

The Woz is ervan overtuigd dat bitcoin een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. Dit komt doordat het schaarser is dan goud en veel sneller te versturen is. Hierdoor heb je geen inflatie zoals bij overheidsgeld of dure transactiekosten zoals bij goud.

Dat is een beetje tekort door de bocht, maar het geeft goed weer hoe hij erin staat. Hij is overtuigd van bitcoin.

Rechtszaak

Wozniak is een bekend bitcoin liefhebber, al heeft de techhead niet alleen maar goede ervaringen met de digitale munt. Zo klaagde Wozniak in 2020 youtube aan voor het niet goed reguleren van nep-bitcoin reclames waarbij zijn naam werd gebruikt. De neppe giveaways komen steeds vaker voor, ook hier in NL. Waaronder de naam en hoofd van ex-gtst ster Ruud Feltkamp wordt veelmaal gebruikt in neppe reclames.

Na een jaar nadat Wozniak YouTube had aangeklaagd is er bekend geworden dat hij de rechtszaak heeft verloren. Volgens de rechtbank staat YouTube in zijn recht.

Lees meer over:
AppleBitcoin nieuwsCEO