Meer bitcoin stroomt naar lange termijn hodlers

Volgens een recente analyse van Glassnode hebben Lange-Termijn Bitcoin houders, ook bekend als Long-Term Holders (LTH), meer dan 1,10 miljoen BTC toegevoegd aan hun bezittingen in het afgelopen jaar, met een totale waarde van ongeveer $33 miljard. De statistische gegevens die door on-chain analist Ali zijn gepresenteerd, tonen een toename in de Bitcoin-voorraad van Lange-Termijn Houders.

Glassnode rapporteerde op 24 juli dat de Bitcoin-voorraad van Lange-Termijn Houders een nieuw hoogtepunt heeft bereikt van 14.52 miljoen BTC, wat gelijk is aan 75% van de circulerende voorraad. Dit kan aangeven dat HODLen - het vasthouden van de Bitcoin ondanks marktschommelingen - de voorkeursstrategie blijft onder ervaren investeerders.

Het concept van Lange-Termijn Houders (LTH) en Korte-Termijn Houders (STH) is gebaseerd op bestedingsgedrag en de beweging van munten. Lange-Termijn Houders hebben doorgaans een houdperiode van meer dan 155 dagen, terwijl Korte-Termijn Houders - vaak nieuwere marktdeelnemers of actieve handelaren - hun munten waarschijnlijk zullen uitgeven of verhandelen binnen 155 dagen na aankoop.

In aanvulling op de toename van de Bitcoin-voorraad onder Lange-Termijn Houders, laat de gerealiseerde kapitalisatie van Bitcoin, die momenteel rond de $400 miljard ligt, zien dat er een gestage stroom van kapitaal de cryptomarkt binnenstroomt in 2023. Naarmate de gerealiseerde kapitalisatie stijgt, veranderen munten van eigenaar tegen hogere netto prijzen, wat wijst op een bescheiden toename in nieuwe vraag dit jaar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...