Ruim 3 miljard dollar aan bitcoin (BTC) beweegt plots

Op het bitcoinnetwerk komen regelmatig opmerkelijke transacties voor. Soms komt er stokoude bitcoins in beweging, zoals deze 1.000 bitcoin die na elf geduldige jaren verplaatst is, soms zijn het enorme brokken bitcoins die de revue passeren.

Deze keer maakt Maarten Regterschot gewag van twee opmerkelijke transacties. Het gaat in totaal om ruim 106.000 bitcoin, omgerekend 3,18 miljard dollar. Dat is niet mis.

Hij gebruikt hiervoor de metric Spent Output Value Bands. Hiermee is het mogelijk om de momenten van grote transacties op het netwerk te meten. Het geeft signalen af wanneer de grotere spelers (1.000 bitcoin en meer) in actie komen.

Whales zijn breed te interpreteren, want dat kunnen individuen, groepen, bedrijven of andere organisaties zijn. Ook in dit geval blijft het gissen welke entiteit achter de transacties zit, ze hebben in ieder geval het beheer over een flinke hoeveelheid.

Ruim 3 miljard dollar aan bitcoin (BTC) beweegt plots
Spent Output Value Bands, bron: CryptoQuant

Stel dat er sprake is van een transactie waarbij deze van exchange wallets worden gehaald, dan past het in de huidige trend van self-custody. Daar wijzen data van recentelijk Santiment ook op. Het aantal bitcoins op beurzen, dat is nu 1,17 miljoen stuks, is het laagste aantal btc sinds november 2018, de bodem van de vorige bearmarkt.


Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...