Meer samenwerking tussen juridische kampen bij faillissementen FTX

De juridische teams die de faillissementszaken van FTX in de Verenigde Staten en de Bahama’s begeleiden, zijn het met elkaar eens. De twee groepen bereikten een wederzijdse samenwerkingsovereenkomst. Vlak na de ineenstorting van FTX waren ze het stellig met elkaar oneens, maar dat geschil is bijgelegd.

Faillissementen

Er vinden tegelijkertijd meerdere faillissementsprocedures plaats. Zowel in Delaware, waar FTX haar faillissementsbescherming aanvroeg, als ook in de Bahama’s waar FTX Digital Markets is gevestigd.

De crypto-gigant ging in november de Chapter-11 procedure in en zou $ 3,1 miljard verschuldigd zijn aan zijn 50 grootste schuldeisers.

De FTX-debiteuren en de vereffenaars van het bedrijf zijn het eens geworden over enkele voorwaarden. Ze gaan elkaar betrekken in de gerechtelijke procedures in elk rechtsgebied, in plaats dat ze elkaar niets willen prijsgeven.

“Volgens de samenwerkingsovereenkomst gaan de partijen samenwerken om informatie te delen, eigendommen terug te geven aan hun oorspronkelijke eigenaars, rechtszaken tegen derden te coördineren en strategische alternatieven te onderzoeken om het herstel van belanghebbenden te maximaliseren.”

Eerste stapjes

Beide partijen zijn “comfortabel” met het feit dat de Bahamaanse Securities Commission het beheer van de digitale activa van FTX op zijn rekening heeft genomen. Oud-CEO Sam Bankman-Fried uitte zijn zorgen over de beveiliging van de systemen van FTX. Zodoende zijn de cryptovaluta overgedragen aan de toezichthouder.

De nieuwe CEO van FTX is John Ray III. Hij laat doorschemeren dat er nog steeds onenigheid is tussen de Bahamaanse en Amerikaanse kampen.

“Er zijn enkele kwesties waarover we nog geen overeenstemming hebben bereikt, maar we hebben veel van de zaken opgelost en hebben een pad voorwaarts om de rest op te lossen.”

De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring door de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware en het Hooggerechtshof van de Bahama’s. De volgende bijeenkomst in de rechtbank in Delaware staat gepland voor 13 januari.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC