Meme coin mania is terug: wat gaan bekende crypto memes doen nu markt interesse terugkeert?

274 totale weergaven
VanEck lanceert MEMECOIN index - wat betekent dit voor crypto? |

De meme coin markt heeft de afgelopen week een nieuwe comeback gemaakt, met een recovery rally van 65% voor de Solana meme coin dogwifhat. Ook andere bekende crypto memes zijn behoorlijk hersteld en zouden deze week verder kunnen stijgen.

In dit artikel kijken we naar de prestatie van een aantal bekende meme coins en naar een aantal nieuwe meme coins die binnenkort kunnen exploderen als gevolg van deze nieuwe meme coin mania.

Wat gaan bekende crypto memes doen deze week?

De hele meme coin markt profiteerde van een herstel van interesse vanuit crypto investeerders. Dit is goed nieuws voor oude meme coins zoals Dogecoin (DOGE), nieuwere meme coins zoals Pepe Coin (PEPE) en Solana meme coins zoals dogwifhat (WIF).

Een van de grootste crypto stijgers onder de meme coins van afgelopen week is WIF, die in totaal met 65% is gestegen in een week tijd.

dogwifhat (WIF)

De dogwifhat koers is vandaag met 7% gedaald naar $ 1,73 als gevolg van een crypto dip, maar ligt in een week tijd nog ruim 43% hoger. Nadat de meme coin in juli een piek rond $ 2,80 bereikte, is deze sterk onderuit gegaan, waardoor het hier nu nog 25% onder ligt.

Op hetzelfde moment ligt de WIF koers onder zijn moving averages van 30 en 200 dagen, die naast het niveau van $ 1,95 dienen als resistance. Deze resistance levels maken het lastig voor de koers om op korte termijn te stijgen, maar kunnen op middellange termijn worden doorbroken voor verdere stijgingen.

dogwifhat koers grafiek
dogwifhat koers grafiek – TradingView

Naast dogwifhat zijn ook andere Solana meme coins gestegen in de afgelopen week, waaronder Popcat (POPCAT) met 75%, BOOK OF MEME (BOME) met 21% en cat in a dogs world (MEW) met 25%.

Ook Ethereum meme coins zoals Pepe Coin zijn afgelopen week gestegen, waarvan PEPE met 25%.

Pepe Coin (PEPE)

Pepe Coin maakte na zijn lancering in april 2023 een indrukwekkende pump mee naar het niveau van $ 0,00000378. Dit was echter niets vergeleken met de pump die de meme coin dit jaar in maart meemaakten, toen het naar $ 0,00001000 steeg, voordat het eind mei naar $ 0,00001700 is geklommen.

Inmiddels is de PEPE koers met zo’n 50% gedaald vanuit deze piek en ligt deze nu op $ 0,00000813 na een daling van 7% in 24 uur tijd en een stijging van 24% in een week.

Pepe Coin zou dit jaar nog een grote bull run mee kunnen maken en een nieuwe piek kunnen bereiken boven $ 0,00002000. De verwachting is echter wel dat Solana meme coins meer potentie hebben, gezien deze blockchain gunstiger is voor het verhandelen van meme coins met lagere transactiekosten en hogere snelheden.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is de eerste meme coin, een cryptomunt die gelanceerd is als grap en nooit de bedoeling had om meer dan 1 cent per stuk waard te worden. Na een lichte daling van 5% vandaag, ligt de DOGE koers vlak boven de 10 cent nop $ 0,1034.

In een week tijd is Dogecoin met ongeveer 20% gestegen, terwijl deze meme coin vooral meelift op de prestatie van Bitcoin (BTC). Maar ondanks verwachtingen dat DOGE mogelijk gebruikt kan worden als betaalmiddel voor X, presteert Bitcoin beter dan Dogecoin met een jaarlijkse stijging van 99%, tegenover de 35% stijging van Dogecoin.

De Dogecoin koers kan wel op korte termijn profiteren van Elon Musk tweets. De eigenaar van onder andere Tesla en X is een grote fan van Dogecoin en maakt soms referenties naar de meme coin in zijn tweets en toespraken.

De meme coin heeft nog potentie om in de volgende bull run naar $ 1 te stijgen, hoewel dit uiteraard geen garantie is. Gezien nieuwere meme coins meer aandacht krijgen en DOGE nog steeds de nummer 1 is op basis van market cap, zouden stijgingen voor deze hond beperkt kunnen blijven.

Welke crypto memes gaan stijgen tijdens nieuwe meme coin mania?

Nu de interesse weer is teruggekeerd in de meme coin markt, zijn er meerdere mogelijkheden om op in te spelen. Een van deze mogelijkheden is het investeren in opkomende crypto memes die nog gelanceerd moeten worden.

In dit artikel bespreken we drie meme coins die nog voor een lage prijs te koop zijn in de presale en vroege investeerders veel geld op kunnen leveren nadat ze lanceren op hun eerste exchanges. Deze meme coins hebben daarnaast een unieke vorm van utility, waardoor ze zowel op korte als op langere termijn veel aandacht kunnen krijgen van de markt.

Pepe Unchained (PEPU)

Terwijl de Binance Smart Chain een van de grootste blockchains was tijdens de bull run van 2021, kunnen er dit keer meerdere blockchains in de schijnwerpers staan. Dit geldt ook voor nieuwe Layer-2 blockchains, zoals Pepe Unchained (PEPU), die volledig in het teken staat van meme coins.

Terwijl de originele Pepe Coin geketend is aan de Ethereum blockchain met hoge transactiekosten en verwerkingstijden, heeft PEPU zijn eigen Layer-2 op Ethereum. Deze Layer-2 omzeilt de problemen van Ethereum, terwijl het wel profiteert van zijn voordelen, zoals de functies en sterke beveiliging.

Pepe Unchained verkoopt tijdelijk zijn native token in de presale, met een prijs van $ 0,0090178, die in iets meer dan 24 uur zal stijgen. Tijdens de presale kun je PEPU staken met een APY van ruim 230% om extra tokens te verdienen voordat de meme coin voor een hogere prijs wordt gelanceerd.

 

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Een andere manier om te profiteren van deze nieuwe bull run is door te lanceren op meerdere grote blockchains. Dit is iets wat de nieuwe multi-chain meme coin, Base Dawgz (DAWGZ) zal doen. De presale van DAWGZ nadert zijn mijlpaal van $ 3 miljoen en zal binnenkort uitverkocht zijn.

Base Dawgz is een avontuurlijke meme coin met basejumpen als thema. Dit is hoe het ook mogelijk is om DAWGZ te verhandelen op Base, Ethereum, de Binance Smart Chain, Avalanche en Solana, terwijl je de token ook kunt wisselen tussen deze blockchains. Dit geeft de meme coin extra veel blootstelling, waardoor de prijs hard de lucht in kan gaan.

Vroege investeerders kunnen DAWGZ kopen tijdens de presale en profiteren van hoge staking beloningen. Je kunt de meme coin kopen voor $ 0,007414 per stuk, een prijs die binnen 24 uur zal stijgen, terwijl je momenteel een APY van 890% ontvangt als je kiest om deze tokens te staken.

 

 

The Meme Games (MGMES)

De Olympische Spelen zijn gisteren geëindigd, maar The Meme Games (MGMES) lopen nog steeds door. Vroege investeerders kunnen geld verdienen met de meme games door uit een van de vijf meme atleten te kiezen die het tegen elkaar opnemen in een sprint.

De topatleten, Doge, Pepe, DogWifHat, Brett en Turbo hebben een gelijke kans om te winnen en als jij de winnaar kiest, krijg je als investeerder een bonus van 25% wanneer je MGMES koopt tijdens de presale. Deze bonus kan ook gebruikt worden om extra staking beloningen mee te verdienen.

Meme-munten stijgen 11,2%. Ontdek hoe Meme Games de crypto-wereld op zijn kop zet met een Olympisch tintje.

Je kunt meedoen aan de meme games door MGMES te kopen voor $ 0,0092 per stuk tijdens de presale. Je kunt deze tokens dan inclusief gewonnen bonus staken met een APY van 582%, waarmee je in een maand tijd zo’n 50% extra tokens hebt, die naar verwachting ook nog zullen stijgen in waarde.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
crypto memememe coins

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...