Meme crypto crash: WIF, PEPE & SHIB koersen onderuit – waarom daalt crypto deze week?

12769 totale weergaven
PEPE WIF Koersen Dalen

De crypto markt is vandaag met 1,83% gedaald naar een waarde van $ 2,36 miljard. Terwijl Bitcoin de afgelopen week met 3,1% is gezakt naar $ 65.500, lijken altcoins het nog veel moeilijker te hebben. Vooral meme coins, die bekend staan om hun volatiliteit, kwamen onder vuur te liggen, met een 10% daling in marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur. 

Shiba Inu (SHIB) is met 10% gedaald, Pepe Coin (PEPE) met 9,3% en dogwifhat (WIF) met ruim 14%. In dit artikel kijken we naar waarom crypto blijft dalen en wat voor invloed dit heeft op de toekomst van crypto memes.

Nieuwe week, nieuwe crypto crash

De crypto markt is sinds vorige week consistent aan het dalen als vervolg op bekendmaking van de Consumer Price Index in de VS en het besluit van de Federal Reserve om wederom de rente niet te verlagen. Hierdoor lijkt de interesse in crypto te zijn gedaald in de afgelopen week.

En hoewel Bitcoin niet eens zoveel is gezakt, hebben altcoins hier juist wel veel last van. Zo zijn meerdere altcoins uit de top 100 met meer dan 20% en sommigen zelfs met meer dan 30% gedaald in de afgelopen week. Terwijl BTC vandaag met 1% daalde, zijn de meeste top 100 cryptomunten met 10% of meer gedaald.

Invloed op meme coins

Meme coins lijken het zwaarst getroffen te zijn, zo zijn vrijwel alle grote meme coins met ongeveer 10% gedaald, ondanks dat ze de afgelopen dagen vooral consolideerden. Deze doorbraak aan de onderzijde kan een teken zijn dat bekende crypto memes zoals WIF, PEPE en SHIB nog verder kunnen zakken de komende dagen.

top 10 meme coins coinmarketcap
Top 10 meme coins – CoinMarketCap

De subsector van meme coins heeft extra veel last van de crypto crash, omdat het sentiment van crypto investeerders negatief is op het moment. Daarom is er nog minder behoefte aan meme coins, een van de meer riskantere investeringen die je kunt vinden in de crypto markt.

Hoewel sommige meme coins het nog voor elkaar krijgen om te klimmen – zoals cat in a dogs world (MEW) in de bovenstaande afbeelding – kijken we vandaag naar de invloed van deze crypto crash op SHIB, PEPE en WIF.

Shiba Inu (SHIB)

De Shiba Inu koers is vandaag met 10% gedaald en hierdoor onder een belangrijk support van $ 0,00002048 komen te liggen na een korte periode van consolidatie onder de resistance bij $ 0,00002109.

De daling van SHIB gaat gepaard met een sterke 180% toename in trading volume naar $ 605 miljoen. Dit houdt in dat er de afgelopen dagen weinig volume is geweest voor de meme coin, wat ook de consolidatie van afgelopen weekend verklaart.

Het vooruitzicht voor Shiba Inu ziet er negatief uit voor de komende tijd, gezien er geen activiteit lijkt te zijn onder crypto whales. Dit betekent dat er momenteel weinig interesse is in de meme coin, waardoor de verwachting hoog is dat de koers nog verder zal dalen de komende dagen.

Pepe Coin (PEPE)

Pepe Coin is mei behoorlijk gestegen en bereikte dagelijks nieuwe All-Time Highs, vlak nadat de spot Ethereum ETF werd goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission. Nu lijkt de PEPE koers een sterke pullback te doen, waardoor de meme coin slechts 6% hoger ligt dan een maand geleden.

PEPE is tot een piek van zo’n $ 0,00001700 gestegen, voordat het in enkele weken tijd weer gezakt is richting $ 0,00001000 en bijna de helft van zijn waarde is verloren. Het niveau van $ 0,00001000 dient als een sterk support voor de meme coin, maar als deze wordt doorbroken, dan zou PEPE nog verder kunnen zakken.

Er is echter wel hoop voor Pepe Coin, dankzij de activiteit van whales, die kennelijk nog wel interesse hebben in de meme coin. In de bovenstaande tweet is te zien hoe een whale wallet gisteren extra PEPE coins verzamelde terwijl de koers aan het dalen was.

dogwifhat (WIF)

dogwifhat is voor een lange periode de populairste meme crypto op Solana gebleven, maar nu lijkt deze trend echter tijdelijk of permanent voorbij te zijn. Ten eerste is de koers in 24 uur tijd met bijna 15% gedaald naar $ 2,09, maar ten tweede lijkt er geen interesse meer te zijn in tokens met ‘wifhat’ in hun naam.

De meme coin is op de laatste dag van maart gestegen naar een piek van zo’n $ 5 en ligt nu ruim 60% lager dan dit niveau. Hoewel honden over het algemeen nog steeds populair zijn als meme op Solana, lijkt de tijd voor WIF er voorlopig op te zitten.

De marketcap van nog zo’n $ 2 miljard en een volume van $ 500 miljoen versterken de verwachting dat Solana meme coin degens kijken naar alternatieven die meer geld op kunnen leveren.

Met de huidige staat van meme coins, zou de subsector de komende dagen nog verder kunnen dalen. Aan de andere kant betekent dit ook dat meme coins binnenkort erg goedkoop zullen zijn, waardoor de rendementen nog hoger kunnen worden voor investeerders die op dit moment instappen.

Welke meme crypto’s kopen na crypto crash?

Ondanks de crypto crash van afgelopen week, lijkt Bitcoin nog een sterk support te hebben, waardoor de verwachting hoog is dat de cryptomunt niet veel verder hoeft te dalen. Wanneer Bitcoin weet te herstellen, kunnen meme coins die nu in de prullenbak liggen in de toekomst weer omhoog schieten.

Tijdens een crypto crash is het echter onzeker hoe ver crypto nog zal dalen, waardoor het een goed idee kan zijn om te kijken naar presales. In een crypto presale kun je nieuwe tokens die nog niet gelanceerd zijn, kopen voor een zeer lage prijs. Deze altcoins zouden na lancering sterk kunnen toenemen in waarde, zodat je als vroege investeerder mogelijk behoorlijke winsten van soms wel x10 of hoger kunt maken.

PlayDoge (PLAY)

Een van de meest veelbelovende crypto presales van dit moment is die van PlayDoge (PLAY), een opkomend Play-to-Earn project gebaseerd op Tamagotchi en Shiba Inu. Deze presale heeft in iets meer dan 2 weken tijd al ruim $ 4,69 miljoen opgehaald en kan zo in een rap tempo uitverkopen.

Met PlayDoge is het mogelijk om via je mobiel je eigen virtuele Shiba Inu hond te verzorgen en deze te gebruiken als karakter in verschillende arcade games. Je verdient daarnaast PLAY-tokens voor het verzorgen van je huisdier, het spelen van games en extra tokens als je op het scorebord terechtkomt.

Je kunt PLAY kopen voor $ 0,00509 per stuk tijdens de presale en vroegtijdig staken met een APY tot wel 159%. Binnenkort zal PLAY voor een hogere prijs gelanceerd worden op zijn eerste exchange en zou de token vanaf dit moment nog verder kunnen stijgen in waarde.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Sealana (SEAL)

De laatste week is aangebroken voor de presale van Sealana (SEAL), nadat deze Solana meme coin meer dan $ 4 miljoen heeft opgehaald. Sealana is de succesvolle opvolger van Slothana (SLOTH), die enkele weken na lancering meer dan 300% is gestegen in waarde.

Investeerders doen massaal mee aan de presale van Sealana, die gebruikmaakt van een enorme zeehond als mascotte, gebaseerd op de stijl van de cartoonserie South park. SEAL is een meme coin met een echt Amerikaans karakter, waardoor het extra veel aandacht heeft gekregen van investeerders uit de VS.

Je kunt SEAL in de laatste week nog steeds kopen voor een vaste lage prijs van $ 0,022 per token. Je kunt hiervoor gebruikmaken van ETH, BNB, SOL, USDT en USDC. Na de presale kun je gekochte tokens claimen (ETH) of ontvang je deze als airdrop (SOL, BNB), kort daarna zal SEAL lanceren op zijn eerste exchange.

Hot presale die al meer dan $ 1.000.000,- heeft opgehaald

Sealana - op South Park gebaseerde meme coin

  • Presale heeft al meer dan $ 1.000.000,- opgehaald
  • Het project is gebouwd op de Solana blockchain
  • Gebaseerd op populaire South Park meme
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...