MetaMask voor Ethereum nu ook op mobiel, beta beschikbaar

402 totale weergaven

Het is alweer negen maanden geleden dat MetaMask bekend maakte dat er een mobiele wallet ontwikkeld ging worden. Vandaag is het dan de dag dat de beta-versie van deze applicatie is gelanceerd. De komende maanden worden gebruikt om vanuit deze beta feedback te ontvangen en verwerken voordat de definitieve eerste versie wordt uitgebracht.

Ethereum MetaMask Mobile

In totaal heeft MetaMask zo'n 250.000 gebruikers. Grote kans dat jij deze extensie ook wel eens hebt gebruikt om je tokens te bewaren, versturen of ontvangen. Maar naast de extensie voor in je browser is nu dus ook de mobiele variant gepresenteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MetaMask Mobile is niet alleen maar en simpel portemonneetje om je cryptomunten in op te slaan. Het is tegelijkertijd een brug naar gedecentraliseerde web en de wereld van de dApps. De applicatie kan gebruik maken van features van je accounts op de desktop MetaMask door deze te synchroniseren.

In de video hieronder is een korte rondleiding gegeven. MetaMask is niet enkel geschikt voor het bewaren van je ERC-20 muntjes, maar ook voor de ERC-721 tokens. Dit is een bepaalde standaard voor tokens die non-fungible en uniek zijn. Een bekende toepassing van deze standaard zijn de Cryptokitties, die je nu dus ook op je mobiel kunt gaan bewaren en verzamelen.

Naast het sparen van deze tokens kun je ze natuurlijk ook versturen. Met InstaPay kun je gratis en zonder vertraging betalingen uitvoeren. Om dit mogelijk te maken gebruikt de app Payments Channels van Connext. Dit is een second-layer oplossing die op de ethereum blockchain is gebouwd. Je zou dit kunnen vergelijken met het Lightning Network dat als extra laag op bitcoin is ontwikkeld.

Als je nieuw bent in de cryptowereld en nog geen tokens hebt, kun je deze ook vanuit je app aanschaffen.

Synchronisatie met browser

Als je al een hele poos gebruik maakt van MetaMask (met browser-extensie) dan kun je deze synchroniseren met je mobiel. Hierdoor behoud je je transactiegeschiedenis, de namen van je accounts en kun je logischerwijs al je tokens gewoon vanaf je mobiel versturen.

Als je graag mee wilt testen dan kun je je aanmelden via mobile.metamask.io. Lees meer over deze app in de medium update.

Lees meer over:
DAppERC20