Metaplanet aandelen 15% omhoog na kopen van 107 bitcoin

668 totale weergaven
japan crypto |

Metaplanet is een Japans beursgenoteerd bedrijf dat in 2024 besloot om de strategie van MicroStrategy te kopiëren. Gisteren kocht het bedrijf opnieuw 107 bitcoin voor 6,7 miljoen dollar. In totaal kocht het deze maand al ongeveer 450 bitcoin.

Totaal van 855 bitcoin voor Metaplanet

De laatste aankoop van Metaplanet brengt het totaal van dit Japanse bedrijf op 855,5 bitcoin. Die voorraad draagt een waarde van ongeveer 56 miljoen dollar, zo verklaarde het bedrijf op 15 oktober.

In totaal spendeerde Metaplanet 6,7 miljoen dollar (1 miljard yen) om 106,976 bitcoin te kopen tegen een waarde van ongeveer 62.520 dollar per munt, wat behoorlijk ver onder de huidige marktwaarde van de digitale munt ligt.

Investments, MicroStrategy, Michael Saylor

Die aankopen doen het aandeel van Metaplanet duidelijk veel goeds, want vandaag staat het bedrijf op een stijging van 15,71%.

Vanaf het begin van het jaar staat er zelfs een rendement van 590,63% op de borden voor Metaplanet. Op basis daarvan kunnen we zeggen dat het bedrijf de juiste keuze maakte door te opteren voor een bitcoin-strategie.

Kleine winst voor Metaplanet

Het bijzondere is dat Metaplanet voorlopig nog geen grote winst boekte op zijn bitcoin. Het bedrijf kocht de 855 bitcoin in voor 53,2 miljoen dollar en kan ze nu verkopen voor 55,746 miljoen dollar.

Dat is een mooi resultaat, maar dat zou natuurlijk niet de stijging van bijna 600% voor het aandeel moeten opleveren. Blijkbaar springen investeerders op het aandeel in de hoop dat het om een MicroStrategy 2.0 gaat in Japan.

Dankzij de vier aankopen van deze maand is de bitcoin-voorraad van het bedrijf in ieder geval meer dan verdubbeld.

Metaplanet CEO Simon Gerovich geeft toe dat de bitcoin-strategie van zijn bedrijf geïnspireerd is op die van MicroStrategy en zijn bestuursvoorzitter Michael Saylor. MicroStrategy bezit momenteel echter meer dan 252.000 bitcoin, ter waarde van 16,45 miljard dollar.

Wat dat betreft gaat het daar nog om bitcoin-investeringen van een heel ander niveau. De kans is klein dat het voor Metaplanet ooit om een bedrag van meer dan 10 miljard dollar zal gaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....