Metaplanet koopt 108 Bitcoin: totale investering nu $ 46,8 miljoen

355 totale weergaven
|

Metaplanet, een Japanse techgigant, breidt zijn Bitcoinbezit verder uit met een nieuwe aankoop van 108 BTC, ter waarde van $ 6,5 miljoen. Dit versterkt hun positie als een van de grootste Bitcoin-investeerders in Azië.

Metaplanet verdubbelt bitcoin-investeringen in oktober

Metaplanet, een beursgenoteerd bedrijf in Tokio, heeft zijn Bitcoinbezit uitgebreid met een nieuwe aankoop van 108,999 BTC. Deze aankoop van $ 6,5 miljoen volgt op eerdere aankopen in oktober, waarmee hun totale investering in Bitcoin nu uitkomt op ¥ 6,9 miljard (ongeveer $ 46,8 miljoen).

Dit brengt het totale aantal BTC dat Metaplanet bezit op 748,502, een duidelijke indicatie van hun langetermijnvisie op de cryptocurrency. Het bedrijf positioneert Bitcoin als een belangrijk onderdeel van hun strategie om waarde voor aandeelhouders te creëren.

Bitcoin als kernactivum voor aziatische bedrijven

Metaplanet is niet het enige Aziatische bedrijf dat Bitcoin als een kernactivum ziet. Samen met bedrijven zoals Nexon en Meitu, zet Metaplanet in op de potentie van Bitcoin als waardeopslag. Hun strategie wordt vaak vergeleken met die van het Amerikaanse MicroStrategy dat wereldwijd bekend is geworden door zijn grootschalige Bitcoin-investeringen.

Waar MicroStrategy de Bitcoinmarkt vanuit de Verenigde Staten beïnvloedt, neemt Metaplanet een leidende rol in Azië.

Unieke strategie: bitcoin en putopties voor extra rendement

Wat Metaplanet bijzonder maakt, is hun innovatieve strategie om naast het kopen van Bitcoin ook putopties te verkopen. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om extra rendement te genereren en te profiteren van eventuele prijsdalingen. Volgens Peter Chung, hoofd van onderzoek bij Presto Labs, laat deze strategie zien dat Metaplanet veel verder gaat dan simpele Bitcoin aankopen en een geavanceerdere benadering heeft dan de meeste andere bedrijven.

Metaplanet blijft indruk maken met zijn agressieve Bitcoinstrategie. Hun nieuwste aankoop van 108 BTC bevestigt hun geloof in de lange termijnwaarde van Bitcoin en zet hen in de schijnwerpers als een belangrijke speler in de Aziatische cryptowereld. Door slimme investeringsstrategieën, zoals het gebruik van putopties, positioneert Metaplanet zich als een van de meest vooruitstrevende bedrijven in de crypto-industrie.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMetaplanet

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...