Metaplanet koopt voor ¥1 miljard aan bitcoin

536 totale weergaven
Groot Japans bedrijf zet gaat Bitcoin mining inzetten om overtollige energie te benutten

Het beursgenoteerde Japanse bedrijf Metaplanet is erin geslaagd om voor ¥1 miljard aan bitcoin te kopen. Met die aankoop wist het 107,913 bitcoin aan te schaffen, die tegen de huidige koersen ongeveer 6,8 miljoen dollar waard zijn. In totaal bezit Metaplanet nu 506,745 bitcoin.

Op weg naar 1.000 bitcoin

Het beursgenoteerde Metaplanet is zo langzaam onderweg naar de “magische” grens van 1.000 bitcoin. De 506,745 bitcoin die het momenteel bezit dragen een waarde van 32,279 miljoen dollar. Daarmee begint het voorzichtig om serieuze bedragen te gaan voor Metaplanet.

Met deze aankopen begint Metaplanet de strategie van het MicroStrategy van Michael Saylor te kopiëren. Natuurlijk kunnen we ze in omvang niet met elkaar vergelijken, maar MicroStrategy begon in augustus 2020 ook met relatief kleine bedragen.

Al ging het bij hen al meteen om meer dan 200 miljoen dollar aan bitcoin, terwijl Metaplanet na enkele maanden op ruim 32 miljoen dollar zit. Inmiddels bezit MicroStrategy meer dan 1% van alle 21 miljoen bitcoin. Dat is een aandeel in de supply wat Metaplanet in ieder geval nooit gaat halen.

De markt springt op Metaplanet

Hoewel de bitcoin koers sinds maart in een dalende trend zit, kan de markt de acties van Metaplanet wel waarderen.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat Metaplanet met 530% in de plus (in Japanse yen gemeten). Terwijl bitcoin over diezelfde periode met 44,66% wist te stijgen (in Amerikaanse dollars gemeten).

Het is vooral interessant om te zien dat er met Metaplanet bedrijven bij komen die de strategie van MicroStrategy kopiëren. Uiteindelijk zorgt dat immers voor een stijging van de bitcoin-adoptie en dat is waar we allemaal op hopen.

Hoe meer partijen als Metaplanet erbij komen, hoe beter dat is voor de markt.

In Amerika heb je bijvoorbeeld ook nog Semler Scientific, een bedrijf dat actief is in de medische industrie, dat zijn overtollige kapitaal gebruikt om bitcoin te kopen.

Zij wisten in totaal al 63 miljoen dollar te investeren voor een totaal van 929 bitcoin. “Wij blijven ons concentreren op het verwerven en vasthouden van bitcoin, terwijl we ons gezondheidsbedrijf ondersteunen en uitbreiden”, zo vertelde CEO Doug Murphy-Chutorian over de laatste aankoop.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....