Michael Burry van ‘The Big Short’ voorziet explosie van $7 biljoen op beurs vanwege bitcoin

Michael Burry, de beroemde Amerikaanse investeerder die een fortuin verdiende met het voorspellen van de crash van de Amerikaanse huizenmarkt in 2008, heeft het idee dat hetzelfde nu staat de gebeuren met de cryptomarkt.

In een paper van MSCI wordt geschat dat een verzameling aandelen ter waarde van $7,1 biljoen dollar exposure heeft in de “crypto-industrie” en dat we een crash van jewelste zullen zien als de bom barst in deze industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase, MicroStrategy, Tesla en Square

In het rapport worden onder andere bedrijven als Coinbase, Tesla, Square en MicroStrategy onder de loep genomen. Bedrijven die stuk voor stuk met enorme hoeveelheden kapitaal in bitcoin zitten en dus (gedeeltelijk) afhankelijk zijn van het succes van bitcoin.

Burry heeft zich al meerdere malen als een groot criticus uitgelaten over de industrie en vroeg zich deze week op zijn Twitter zelfs af hoe hij de markt kon shorten. Wat uiteraard nieuws was omdat de beste man bekend is van “The Big Short”.

De bitcoin koers bleef na zijn uitspraken echter maar stijgen en dat in combinatie met de bitcoin community betekent natuurlijk problemen voor een criticaster. Burry werd dan ook flink onder vuur genomen op Twitter en uiteindelijk heeft hij zelfs zijn account verwijderd.

Michael Burry van 'The Big Short' voorziet explosie van $7 biljoen op beurs vanwege bitcoin
Screenshot van een inmiddels verwijderde tweet van Michael Burry

Niemand weet waar ze mee bezig zijn

Het belangrijkste punt van Burry is dat volgens hem maar weinig mensen bitcoin echt begrijpen en het dus onverantwoord is om er zoveel in te investeren. Uit het rapport van MSCI blijkt bijvoorbeeld dat slechts 79 van de 6.500 bestuursleden van bedrijven die in de sector investeren kennis hebben van bitcoin.

Wat betekent dat een groot deel dus geen idee heeft waar ze mee bezig zijn en dan is een exposure van $7,1 biljoen dollar flink. Voor Burry dus reden om na te denken over het shorten van bitcoin.

Laten we voor hem hopen dat hij dit niet doet, want dat zou toch een zuur einde van zijn carrière betekenen en het zou “The Big Short” als film ook een stuk minder interessant maken. Het blijft bijzonder hoe een man die zo intelligent is en zo succesvol is geweest dit soort fouten kan maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....