Tesla staat op een winst van $1 miljard op investering in bitcoin

Tesla staat op een winst van $1 miljard op hun investering in bitcoin (BTC). Het bedrijf van topman Elon Musk kocht op 2 februari 42.902 bitcoin.

Rond de aankoop stond de prijs van BTC nog rond $33.000. Sinds die tijd is de koers van bitcoin naar een hoogtepunt van $64.840 gestegen. Rond het prijspunt van nu ($57.500) staat Tesla op een fictieve winst van $1 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De autofabrikant lijkt niet van plan dit snel te liquideren. Eerder in dit jaar deden ze dat echter wel. Volgens Musk was dit onder andere om de liquiditeit van de markt te testen. Tesla verkocht voor $272 miljoen aan bitcoin in het eerste kwartaal van dit jaar.

Tesla en bitcoin

Tesla maakte in het begin van dit jaar onder leiding van Elon Musk een uitstapje richting bitcoin. Met de aankoop van BTC en het accepteren van bitcoin als betaalmiddel begon het met goed nieuws. Al snel krabbelde Tesla (en Musk) terug.

Volgens een reactie vanuit het bedrijf stopte ze met het accepteren van betalingen met bitcoin vanwege het energiegebruik van het netwerk. Ook staat Musk tegenwoordig vooral bekend als iemand die op Twitter vooral bezig is met hinten naar verschillende hondentokens in plaats van te praten over bitcoin.

Wilde speculaties over mooie implementaties van bitcoin in een Tesla kunnen voorlopig nog even in de ijskast.

Tegelijkertijd heeft Tesla nog altijd een flinke som aan bitcoin in kas. Het bedrijf lijkt wat minder pro-actief op dit gebied, maar het is nog altijd een van de grootste bedrijven met een aanzienlijk vermogen in BTC.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...