Tesla staat op een winst van $1 miljard op investering in bitcoin

Tesla staat op een winst van $1 miljard op investering in bitcoin

Tesla staat op een winst van $1 miljard op hun investering in bitcoin (BTC). Het bedrijf van topman Elon Musk kocht op 2 februari 42.902 bitcoin.

Rond de aankoop stond de prijs van BTC nog rond $33.000. Sinds die tijd is de koers van bitcoin naar een hoogtepunt van $64.840 gestegen. Rond het prijspunt van nu ($57.500) staat Tesla op een fictieve winst van $1 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De autofabrikant lijkt niet van plan dit snel te liquideren. Eerder in dit jaar deden ze dat echter wel. Volgens Musk was dit onder andere om de liquiditeit van de markt te testen. Tesla verkocht voor $272 miljoen aan bitcoin in het eerste kwartaal van dit jaar.

Tesla en bitcoin

Tesla maakte in het begin van dit jaar onder leiding van Elon Musk een uitstapje richting bitcoin. Met de aankoop van BTC en het accepteren van bitcoin als betaalmiddel begon het met goed nieuws. Al snel krabbelde Tesla (en Musk) terug.

Volgens een reactie vanuit het bedrijf stopte ze met het accepteren van betalingen met bitcoin vanwege het energiegebruik van het netwerk. Ook staat Musk tegenwoordig vooral bekend als iemand die op Twitter vooral bezig is met hinten naar verschillende hondentokens in plaats van te praten over bitcoin.

Wilde speculaties over mooie implementaties van bitcoin in een Tesla kunnen voorlopig nog even in de ijskast.

Tegelijkertijd heeft Tesla nog altijd een flinke som aan bitcoin in kas. Het bedrijf lijkt wat minder pro-actief op dit gebied, maar het is nog altijd een van de grootste bedrijven met een aanzienlijk vermogen in BTC.

Lees meer over:
Bitcoin Tesla Elon Musk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan