Michael Dell speelt met Bitcoin: Nieuwe grote institutionele belegger in BTC op komst?

6143 totale weergaven
Michael Dell Bitcoin

Michael Dell, de CEO van Dell Technologies, lijkt steeds meer geïnteresseerd te raken in Bitcoin. Op zijn X heeft hij recent een peiling gehouden onder zijn volgers. Hij vroeg wat zij belangrijker vonden: kunstmatige intelligentie (AI), Bitcoin, liefde of relaties, of helemaal niets. Uit de peiling bleek dat Bitcoin het populairst was, met 43% van de 61.489 stemmen. Gaat Dell binnenkort MicroStrategy achterna als institutionele belegger in Bitcoin?

De interesse van Michael Dell in Bitcoin

De opname van Bitcoin als optie in de peiling suggereert dat Dell mogelijk richting digitale activa beweegt. Dit komt kort nadat Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, Dell aanspoorde om Bitcoin te overwegen, wat leidde tot een discussie. Dell deelde zelfs Saylor’s opvatting over Bitcoin als “digitale schaarste,” met een grappige verwijzing naar een meme van Sesamstraat’s Koekiemonster.

Deze interacties op sociale media hebben vragen opgeroepen over Dell’s toenemende interesse in digitale valuta’s, vooral Bitcoin. Hoewel Dell’s benadering speels blijft, roept het serieuze vragen op bij mensen op X over zijn veranderende standpunt.

Het is interessant om te vermelden dat Dell Technologies eerder Bitcoin accepteerde als betaalmiddel in 2014, hoewel het dit in 2017 stopzette vanwege lage vraag. De recente opleving in de populariteit van Bitcoin, met de lancering van spot Bitcoin ETF’s eerder dit jaar, kan Dell Technologies ertoe brengen om opnieuw na te denken over investeringen in BTC.

Interesse van institutionele beleggers in Bitcoin

Deze hernieuwde interesse valt samen met een bredere trend onder institutionele beleggers, waaronder MicroStrategy, dat onlangs nog eens 11.931 Bitcoins heeft gekocht tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $65.883 per Bitcoin.

Met een totaal van 226.331 Bitcoins in bezit, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $36.798 per BTC, is MicroStrategy in ieder geval erg bullish op Bitcoin. Mogelijk heeft dit invloed heeft op de toekomstige beslissingen van Dell op dit gebied.

Al met al lijkt Michael Dell steeds serieuzer na te denken over Bitcoin, een evolutie die de interesse in digitale valuta’s binnen Dell Technologies zou kunnen aanwakkeren. Zullen we binnenkort weer met crypto kunnen betalen bij Dell?

Lees meer over:
institutionele beleggers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd