Deze Amerikaanse techondernemer heeft $235 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Michael Saylor heeft 17.732 bitcoin (BTC). De oprichter en CEO van het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy zet vol in op BTC. Hij is er van overtuigd dat bitcoin een belangrijke rol speelt en gaat spelen in de wereld.

Niet voor niets heeft Sayloor ook met MicroStrategy voor een groot bedrag bitcoin gekocht: Aandelenkoers MicroStrategy stijgt na aankoop van $425 miljoen aan Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn bedrijf kocht gemiddeld voor $11.111 hun BTC, terwijl Saylor zelf $9.882 per stuk betaalde.

Bitcoin kopen

Voordat hij overging tot de grote aankoop heeft hij echter wel eerst zijn bedrijf ingelicht. Voorlopig heeft de Amerikaan zowel privé als zakelijke goede zaken gedaan. De koers van bitcoin staat (ver) boven het aankoopbedrag.

Op het moment van schrijven zijn de ruim 17 duizend bitcoin zo’n $235 miljoen waard. Bij de aankoop was dat nog $175 miljoen. Het is een hoop geld, maar Saylor is er van overtuigd dat dit de juiste move is.

Overtuiging

Saylor en MicroStrategy houden het beiden niet alleen bij een grote aankoop van bitcoin. Saylor is tegenwoordig te gast bij veel bitcoin podcasts en hij weet op Twitter ook een hoop bitcoiners te bereiken.

MicroStrategy levert verschillende diensten, maar is ook eigenaar van verschillende mooie domeinnamen. De website Hope.com komt uit op een pagina met uitleg over Bitcoin. Op die pagina legt het bedrijf hun visie over bitcoin uit.

Saylor en zijn vrienden lijken overigens ook nog niet klaar. De president en chief finance officer van MicroStrategy wil de spaarpot met Bitcoin verder uitbouwen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...