Michael Saylor: “Het is een vergissing om nu geen bitcoin meer te kopen”

484 totale weergaven

Michael Saylor, de uitgesproken CEO van MicroStrategy, laat in een interview met de populaire YouTuber MMCrypto zijn licht schijnen over de markt en de financiële positie van zijn MicroStrategy.

MicroStrategy is klaar voor de storm

Volgens Saylor is MicroStrategy klaar voor bijna iedere storm als het op correcties voor de bitcoin koers aankomt. In maart sloot het bedrijf een lening af bij SilverGate bank om meer bitcoin te kopen en na de hevige dalingen van de maanden die daarop volgden gingen er geruchten de ronde over de mogelijke liquidatie van MicroStrategy.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saylor geeft nu aan dat MicroStrategy pas bij een koersval van meer dan 95 procent in de problemen zou komen. "In essentie komt het erop neer dat we voor 1 miljoen dollar aan onderpand hebben en daar een lening van 40.000 dollar tegenover staat", aldus Saylor in gesprek met MMCrypto.

Alleen als bitcoin een koers van 3.500 dollar bereikt moet MicroStrategy met extra onderpand op de proppen komen om niet geliquideerd te worden. "Onze strategie is simpel, we kopen bitcoin, we houden bitcoin vast en we verkopen geen bitcoin, [...] we geloven simpelweg dat bitcoin over 100 jaar als Manhatten is en dat je zoveel bitcoin als mogelijk moet verzamelen", aldus de immer optimistische Saylor.

Slechts twee vergissingen mogelijk

Als het aan Michael Saylor ligt zijn er slechts twee dingen die je als een absolute vergissing kunt beschouwen in de bitcoin-wereld. De eerste is door bitcoin te kopen met meer leverage dan je in potentie aankunt om vervolgens geliquideerd te worden bij één van de standaard-correcties die we al bijna 14 jaar zien.

De andere vergissing is simpelweg het stoppen met kopen van meer bitcoin. Dit laatste advies heeft hij deze week nog kracht bijgezet met een nieuwe bitcoin-aankoop van 480 bitcoin ter waarde van ongeveer 10 miljoen dollar.

Ook El Salvador besloot van de relatief lage koers gebruik te maken door extra bitcoin aan hun oorlogspot toe te voegen. Het land van president Nayib Bukele kocht twee dagen geleden 80 bitcoin voor een gemiddelde koers van 19.000 dollar. De goedkoopste bitcoin die het land tot nu toe heeft gekocht.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....