MicroStrategy blijft bitcoin hodlen ondanks marktonrust

MicroStrategy CTO Phong Lee sprak niet lang geleden tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over eventuele scenario's waarin het bedrijf geforceerd bitcoin moet verkopen. "In essentie moet de bitcoin koers gehalveerd worden en rond de 21.000 dollar uitkomen voordat we een margin call krijgen", zo vertelde Lee aan de aandeelhouders tijdens de presentatie. Iets meer dan één maand later lijkt het ondenkbare zich al voor te doen.

Bitcoin koers op 21.000 dollar

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers rond de 21.000 dollar. De koers die Phong Lee in mei nog bestempelde als een kritieke koers voor een deel van de bitcoin-holdings van MicroStrategy. Op deze koers krijgt MicroStrategy namelijk een belletje van Silvergate Bank om extra onderpand in te leggen voor de lening van 205 miljoen dollar die het in maart afsloot.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy heeft 129.218 bitcoin op de balans staan en een gedwongen verkoop van een deel van die bitcoin kan de koers een nieuwe tik opleveren. MicroStrategy CEO Michael Saylor maakt echter bekend dat het bedrijf lange-termijn plannen heeft met bitcoin en dat dit scenario daarin ook is meegenomen.

Saylor geeft aan dat MicroStrategy 115.109 bitcoin de ruimte heeft om de lening bij Silvergate te voorzien van nieuw onderpand. De lening vergt in totaal 410 miljoen dollar aan onderpand. Zelfs als het een margin call krijgt, dan heeft het dus nog genoeg bitcoin om overeind te blijven.

Op 3.562 dollar is het klaar

Pas als de bitcoin koers onder de 3.562 dollar valt is het feestje voor MicroStrategy voorbij. Dan heeft het bedrijf niet meer voldoende bitcoin in kas om het onderpand van de lening te voldoen. Maar het feit dat de CTO van MicroStrategy een kleine maand geleden nog aan de aandeelhouders probeerde te vertellen dat een koersval als deze onwaarschijnlijk is, geeft aan in wat voor soort markt we momenteel zitten.

De kans dat we vanaf hier nog terugvallen naar de 3.562 dollar lijkt echter wel heel klein. Daarvoor moet ogenschijnlijk de complete wereldeconomie failliet gaan. Dat is iets wat de Amerikaanse Federal Reserve, die vandaag een belangrijke meeting op het programma hebben, waarschijnlijk niet laten gebeuren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....