Microsoft eist dat play-to-earn Minecraft server bitcoin betalingen schrapt

Een gameserver voor Minecraft gaat stoppen met bitcoinbetalingen. Het moet de play-to-earn feature verwijderen die het mogelijk maakte om spelers uit te betalen in satoshi’s.

Minecraft

Deze beslissing komt door een eis van Mojang, de maker van Minecraft en een dochteronderneming van Microsoft. In een Discord-post van David Dineno, de oprichter van de Satlantis-server, wordt duidelijk dat Mojang niet gediend is met play-to-earn met de videogame.

Met de feature konden gebruikers kleine beetjes bitcoin verdienen en dit naar hun eigen wallet sturen. Het is niet bekend wat de precieze reden voor het besluit is van Mojang.

Dineno legt in een blogpost uit dat play-to-earn op maandag om 12.00 uur uit Satlantis gaat worden verwijderd. Hij adviseert spelers ook om hun satoshi’s van de Minecraft-server op te nemen en naar een eigen wallet te sturen.

De makers van Satlantis zijn echter wel van plan om het idee van play-to-earn door te bouwen en opnieuw leven in te blazen in een andere game. De Minecraft-server blijft gewoon bestaan, maar dan dus zonder bitcoin.

Het idee is ook om alle inkomsten, in-game items en zogenoemde statussen over te hevelen naar hun nieuwe gameplatform. Wat dit precies gaat zijn is nog niet bekend.

Dineno heeft het verzoek van Mojang verder uitgewerkt op de Discord-server en legde uit dat hij geen andere keus had dan hieraan te voldoen. Mojang dreigde om het IP-adres van hun server te blokkeren en hun serverhost stop te zetten als ze bitcoin niet uit hun dienst zouden slopen.

Naar verluidt waren er een paar duizend gebruikers die bitcoin verdienden (of verloren) met het spelen van Minecraft. Naar eigen zeggen is er meer dan één volle bitcoin naar de spelers gestuurd. Wereldwijd heeft de videogame elke maand 140 miljoen actieve gebruikers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgame

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...