Microsoft vraagt gebruikers Xbox om mening over Bitcoin betalingen

Microsoft heeft zijn gebruikers gevraagd of ze eventueel betalingen zouden willen doen met bitcoin (BTC). In een poll op de Xbox vroegen ze of men geïnteresseerd is in de cryptovaluta als alternatieve betaalmethode.

Microsoft en Bitcoin

Het nieuws werd opgepakt door de Reddit-gebruiker “Jebusura”. Op de subreddit r/bitcoin deelt hij een screenshot waarop te zien is dat Microsoft de volgende vraag stelt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Welke van deze andere betaalmethoden zou je willen gebruiken op Xbox?”

Het doel van het gebruikersonderzoek is om erachter te komen of de klanten al bekend genoeg zijn met Bitcoin als betaalmiddel. Het zou dan namelijk geïntegreerd kunnen worden in de online shop van het gamingplatform Xbox.

Een gebruiker geeft aan dat de enquête beschikbaar is als je meedoet aan het Xbox Insider-programma voor bètatests van OS-updates.

Microsoft vraagt gebruikers Xbox om mening over Bitcoin betalingen

Microsoft accepteert bitcoin sinds 2014

Overigens: het softwarebedrijf begon in 2014 al met het accepteren van bitcoin als betaaloptie voor Windows-apps en Xbox-games. Dit gebeurde allemaal via de accounts van Microsoft. Hierdoor konden Amerikaanse klanten de verschillende producten van Windows aanschaffen, waaronder dus games voor Xbox.

Deze betaaloptie werd echter tijdelijk stopgezet. Sinds januari is deze optie weer toegankelijk. In deze enquête gaat het dus over niet over het opwaarderen van je Microsoft-account, maar over betalingen in de online shop.

De vraag die direct oprijst is: “Gaat Microsoft net als Tesla bitcoin kopen voor op de balans?” President Brad Smith was daar eerder al duidelijk over: er zijn geen plannen voor diversificatie.

Microsoft vraagt gebruikers Xbox om mening over Bitcoin betalingen

Digital ID

Microsoft is ook bezig met een digital decentraal identiteitssysteem op basis van de blockchain van Bitcoin.

Het netwerk met de naam Identity Overlay Network (ION) is in mei 2020 al aangekondigd. Enkele maanden later werd het voor de bètatests verplaatst naar het Bitcoin netwerk. Daniel Buchner, de manager van het Microsoft Identity team, schrijft dat het open source ION als doel heeft om de behoefte van gebruikersnamen te kunnen vervangen.

Het is niet precies bekend hoe de blockchain hiervoor gebruikt gaat worden. De kracht van ION zit volgens de blogpost in de “deterministische voortgang van de lineaire block volgorde en het consensus mechanisme dat het nodig heeft”.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Microsoft