MicroStrategy koopt voor $650 miljoen aan Bitcoin (BTC) bij

MicroStrategy haalde $650 miljoen op bij beleggers om er zelf Bitcoin (BTC) van te kopen. Het bedrijf heeft de aankoop inmiddels voltooid: MicroStrategy heeft nu 70.470 BTC in kas. Dat is momenteel zo’n $1,6 miljard waard.

In ruil voor de investering krijgen de investeerders converteerbare obligaties. Inleggers krijgen in ruil voor hun investering rente uitgekeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin kopen

MicroStrategy kocht 29.646 BTC van de opgehaalde dollars. De gemiddelde aankopprijs van alle bitcoin van het bedrijf is $15.964. Met een totale waarde van zo’n $1,6 miljard nu is dat in korte tijd een stijging van 42%.

Directeur Michael Saylor lijkt overigens niet van plan om de bitcoin snel weer om te zetten naar dollars. Hij ziet bitcoin als een belangrijke manier voor zijn bedrijf om koopkracht vast te houden.

Méér Bitcoin graag

Het is opvallend besluit van het bedrijf van Michael Saylor, want ze hadden al de nodige Bitcoin op hun balans: 40,824 BTC om precies te zijn. MicroStrategy zet dus vol in op BTC.

De vorige Bitcoin zijn in de maanden augustus, september en december in drie batches gekocht voor een aankoopbedrag van 475 miljoen dollar.

Op 4 december was de vorige aankoop.

Bovendien steeg ook de aandelenkoers van het MicroStrategy op techbeurs Nasdaq. Ook persoonlijk is de CEO all-in gegaan met zijn vermogen. Winst op alle fronten op dit moment dus.

Dat smaakte blijkbaar naar meer, vandaar het besluit om schuldpapieren uit te geven.

Rente

Beleggers krijgen een rente van 0,75% in ruil voor de investering en krijgen dit uitgekeerd op twee momenten per jaar (15 juni en 15 december).

De looptijd is tot en met 15 december 2025 en dan zal het bedrijf de inleg aan de inleggers terugbetalen. Gedurende de looptijd genieten ze dus van een beetje rente.

In eerste instantie was het plan om in totaal 400 miljoen dollar op te halen, maar de ambities liggen wat hoger. Het is de eerste keer dat een bedrijf deze strategie gebruikt om meer BTC in te slaan als kasreserve.

Coinbase liet onlangs weten dat MicroStrategy hen heeft gebruikt als prime broker desk voor de Bitcoin aankopen. Ook wil CEO Michael Saylor verschillende nieuwe dataproducten gaan leveren aan de bitcoin industrie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook: ‘Slimste mensen kopen Bitcoin (BTC) in stilte’, aldus Tyler Winklevoss

Saylor en Musk

Saylor geeft ook regelmatig aan dat hij het draaiboek voor dit soort grote aankopen graag wil delen. Elon Musk besloot ook weer even wat over bitcoin te tweeten: ‘Bitcoin is my safe word’, zei de Tesla topman.

Bitcoin Twitter dook erop, en ook Saylor liet van zich horen. Musk zal geen beleggingsadvies van een andere tech ondernemer zomaar overnemen, maar hij biedt ook zijn hulp aan.

Musk vraag zich hardop af of transacties van $100 miljard wel mogelijk zijn. Saylor heeft op kleine schaal al met miljarden gesmeten. Mogelijk is dit het eerste stapje van Musk en Tesla naar BTC als reserve asset.

Saylor en MicroStrategy geven in ieder geval het (goede?) voorbeeld.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...