MicroStrategy en Jack Dorsey gaan bedrijven uitleggen over Bitcoin

MicroStrategy gaat voor de tweede keer een virtuele conferentie faciliteren dat draait om Bitcoin. Onder de naam 'Bitcoin for Corporations' kunnen bedrijven leren wat voor voordelen het digitale en schaarse internetgeld hen kan bieden.

Bitcoin voor Bedrijven

Het is alweer de tweede keer dat dit evenement zal plaatsvinden. Michael Saylor, CEO van het business intelligence-bedrijf, startte het initiatief vorig jaar. Destijds was hij (en zijn bedrijf) net overgestapt van een fiatstandaard naar een bitcoinstandaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft bijna 125.000 BTC in bezit. Ze hebben dit aangekocht met bijna $4 miljard, waarvan een deel geleend geld is.

Graag deelt Saylor zijn bevindingen met de rest van de wereld. Bekend is dat er vorig jaar directeurs van Tesla en SpaceX aanwezig waren bij de virtuele conferentie. De resultaten werden enkele maanden later bekend: beide bedrijven hebben bitcoin op de balans staan.

Ook kleinere bedrijven namen (met succes) deel, zoals MercadoLibre. Ook zij maakten later in het jaar bekend bitcoin te hebben gekocht.

Jack Dorsey

Dit jaar zal Jack Dorsey met Michael Saylor de openingsspeech houden. Ook de CFO van MicroStrategy zal een verhaal doen, net als directeurs van Paxos, NYDIG, Silvergate en Genesis. Het virtuele evenement zal 1 en 2 februari plaatsvinden.

Dorsey is de eigenaar van Block, voorheen bekend als Square. Ook dit bedrijf heeft kasreserves omgezet naar bitcoin.

Vorig jaar kreeg de keynote van Ross Stevens erg veel positieve reacties. Met een aantal mooie analogieën gaf de CEO van Stone Ridge (en dochteronderneming NYDIG) een masterclass over (zijn visie op) bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!