MicroStrategy haalt $1,05 miljard op om Bitcoin te kopen

297 totale weergaven

MicroStrategy heeft $1,05 miljard opgehaald voor een nieuwe investering in Bitcoin (BTC). Woensdag maakte de beursgenoteerde clouddienstverlener bekend dat zij $600 miljoen wilde ophalen, een dag later werd dat bedrag opgehoogd en nu valt het bedrag nóg hoger uit: MicroStrategy haalt $1,05 miljard op

CEO Michael Saylor haalde dit trucje al eerder uit: de uitgifte van converteerbare obligaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy wil méér Bitcoin

Het is voor winstgevende bedrijven een gebruikelijke manier om nieuw geld op te halen. MicroStrategy in het bijzonder heeft geld uit de markt nodig, omdat het zelf al een groot deel van haar kasmiddelen in het digitale goud heeft geïnvesteerd.

Kopers van de obligatie krijgen op twee momenten in het jaar hun rente van 0,75% uitgekeerd: op 15 februari en 15 augustus van elk jaar. Na zes jaar vervallen de waardepapieren. Na 20 februari 2024 zijn deze in te wisselen tegen cash of aandelen MicroStrategy.

Blijkbaar vinden beleggers de relatief lage rente de moeite waard, want bij een eerste vorige inlegronde raakte de obligaties snel uitverkocht. In eerste instantie wilde Saylor toen $400 miljoen ophalen, maar dat werd uiteindelijk $650 miljoen.

Ook deze keer is het doel duidelijk. In de aankondiging staat met zoveel woorden:

"MicroStrategy wil met de opbrengst van deze obligaties meer bitcoin gaan kopen op de markt."

Bitcoin whale ontwaakt wéér

Het bedrijf heeft tot nu toe ruim 1,1 miljard dollar in het digitale goud gestoken. Deze investering is inmiddels ruim 3,8 miljard dollar waard, een hoog rendement in slechts 6 maanden tijd.

Een deel van het geïnvesteerde bedrag was ook afkomstig van een eerste uitgifte van obligaties. Toen is er in sneltreinvaart maar liefst 650 miljoen dollar opgehaald, terwijl de rente met 0,75% vrij laag is voor inleggers.

Dat smaakt naar meer, dacht Saylor, vandaar dit plan om opnieuw een tweede uitgifte te doen, deze keer voor 900 miljoen dollar. Mocht dat lukken, dan komt het totaal geïnvesteerde bedrag in Bitcoin op zo'n 2,1 miljard dollar.

Het bedrijf koopt in via Coinbase Prime, een broker specifiek bedoeld voor grote bedrijven die buiten de spotmarkt willen inkopen. Net zoals op een traditionele aandelenmarkt, zodra een CEO van een beursgenoteerde firma een grote hoeveelheid aandelenopties licht, gebeuren deze transacties buiten de spot exchanges om de spotprijs niet te beïnvloeden tijdens de transactie.

Prijs breekt records

Niettemin reageert de prijs van Bitcoin wel op het nieuws, wat MicroStrategy als beursgenoteerd bedrijf formeel moet bekendmaken. De gehele markt bereikt een mooie mijlpaal. De marktkapitalisatie van bitcoin stond voor het eerst boven 1.000 miljard (!) dollar.

Lees meer over:
MicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...