MicroStrategy koopt $623 miljoen aan bitcoin (BTC)

MicroStrategy heeft voor $623 miljoen aan bitcoin gekocht. Daarmee heeft de beursgenoteerde firma ruim 214.000 bitcoins in haar bezit. Dat maakt CEO Michael Saylor bekend op X.com. 

Bitcoin aankopen

De gulzigheid van het bedrijf kent geen grenzen. Het aantal bitcoin zit nu op precies 214.246 Bitcoins. De aankoop is gefinancierd met converteerbare bankbiljetten en extra contant geld. De gemiddelde prijs is $67.382 per stuk. In dollartermen is de waarde gestegen boven de $7,5 miljard. Tot nu toe is 2024 een prima jaar. 

Want na goedkeuring van elf Spot Bitcoin ETF’s in Amerika, is de prijs door de $73.000 geschoten. Deze trend ondersteunt langetermijnbeleggers en laat zien dat vooraanstaande figuren als Saylor ondanks de prijsstijging blijven investeren.

De gemiddelde investeringskosten van MicroStrategy bedragen $35.160 per bitcoin. Ondanks een robuust begin van 2024 is bitcoin deze week geconfronteerd met een scherpe daling, met een daling van meer dan 7% in een dag en nu gewaardeerd op $63.151, met een daling van 11% in de loop van de week.

Dit lijkt echter Saylor en co niet af te schrikken, ze blijven maar doorkopen. Onlangs is er 500 miljoen dollar uit de markt opgehaald via een obligatie-uitgifte om voornamelijk bitcoins van te kopen. De agressieve aankopen van MicroStrategy illustreren het vertrouwen in cryptocurrency als een waardevolle investering, ondanks de ups en downs van de markt. Onder leiding van Saylor is het bedrijf een belangrijke pleitbezorger van cryptocurrency geworden, waarbij bitcoin wordt gezien als een langetermijnasset met een aanzienlijk groeipotentieel.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...