MicroStrategy koopt Bitcoin bij: het bedrijf heeft $765 miljoen aan BTC in kas

Het Amerikaanse techbedrijf MicroStrategy blijft bitcoin (BTC) kopen. Het bedrijf van Michael Saylor heeft nu $765 miljoen aan BTC in kas. BTC is volgens Saylor en consorten een betere vorm van geld dan de dollar.

MicroStrategy is beursgenoteerd en dat betekent dat de aankopen op termijn naar buiten komen. Saylor bevestigt de aankoop van 2.574 bitcoin op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy

MicroStrategy kocht eerder ruim 38.000 Bitcoin in twee instanties. In augustus ruilde het bedrijf $250 miljoen in voor 21.454 BTC. In september deed het bedrijf er nog een schepje bovenop met 16.796 BTC.

Met die eerste twee aankopen staan de Amerikanen dik in de plus, gemiddeld was de aankoopprijs $11.111 voor bovengenoemde bitcoin. De prijs staat momenteel rond $19.000, en die winst smaakt naar meer.

Het beursgenoteerde bedrijf heeft nu in totaal 40.824 bitcoin in bezit ter waarde van zo’n $765 miljoen. Met een investering van $475 miljoen is dat een mooie winst.

Let op: MicroStrategy heeft momenteel meer dan 0,2% van alle bitcoin die ooit zullen bestaan, het maximale aantal BTC is 21 miljoen.

MicroStrategy heeft diepe zakken in vergelijking met het gemiddelde bedrijf of particulier, maar stiekem zijn ze relatief laat. De koers staat bijna op een hoogtepunt, bijna alle bitcoiners die eerder overtuigd raakten staan er qua instapprijs beter voor.

Bitcoin en bedrijven

23 Bedrijven hebben nu samen ruim $16 miljard aan Bitcoin in bezit. Op Bitcoin Treasuries houden vrijwilligers een lijst bij. MicroStrategy heeft de meeste BTC van de beursgenoteerde bedrijven op de lijst.

Een andere grote speler die druk bezig is met het opslokken van bitcoin is Grayscale. Zij hebben een bitcoin fonds waar je een aandeel in kunt kopen. Met het geld koopt Grayscale bitcoin: Grayscale koopt weer 7.000 Bitcoin (BTC) bij, whales sturen geld naar beurzen.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...