MicroStrategy koopt in tijdens dip, het bedrijf heeft in totaal 70.784 bitcoin in kas

MicroStrategy heeft tijdens de koersdip voor $10 miljoen aan extra bitcoin (BTC) gekocht. Dat blijkt uit een document dat het bedrijf bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC).

MicroStrategy breidt bitcoin voorraad uit

Het gaat om ~314 bitcoin die tegen een wisselkoers van $31.808 zijn ingeslagen, inclusief handelskosten. Dat brengt het totaal aan bitcoin aan reserve op 70.784 bitcoin. Het gemiddelde aankoopbedrag van deze bitcoin in hun bezit is $16,035 per stuk. Tegen de huidige prijs van 18,835.82USD staan CEO Michael Saylor en de zijnen nog steeds flink op winst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy is een beursgenoteerd bedrijf die clouddiensten levert aan het bedrijfsleven. Ze kiezen voor bitcoin als kasreserve omdat de dollar in de ogen van Saylor ‘elk jaar 10 tot 15% minder waard wordt’. Voor een winstgevend bedrijf is het het risico waard om een deel van de kasmiddelen in het digitale goud op te slaan.

De aankopen zijn gedaan via Coinbase Prime, een zogenaamde prime broker en over-the-counter (OTC) handelsdesk. Een van de voordelen van OTC is dat deze transacties plaatsvinden buiten de spotmarkt om. Want het is in het belang van Saylor dat de prijs niet plots stijgt als hij bitcoin inkoopt. Het volume viel deze keer met 314 BTC overigens mee.

Coinbase concurreert onder meer met Fidelity, Genesis Global Trading,
Galaxy Digital en BitGo die ook een over-the-counter service hebben.

Lees meer over:
BTCkoersMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...