MicroStrategy koopt voor $147 miljoen maar liefst 5.445 bitcoin

408 totale weergaven
Michael Saylor MicroStrategy

Microstrategy heeft weer bitcoin bijgekocht. Zondag heeft het bedrijf van permabull Michael Saylor weer 5.445 bitcoin bijgeschreven aan haar kasreserves.

Bitcoinaankoop

Het gaat om een bedrag van maar liefst $147 miljoen wat is gebruikt om de duizenden bitcoin ter waarde van $27.053 aan te schaffen.

Door deze aankoop heeft MicroStrategy nu 158.245 bitcoin op haar balans staan. Hiermee staan ze achter nog wel altijd in het rood, gezien het aankoopbedrag gemiddeld rond de $29.582 lag. De huidige koers van bitcoin schommelt rond de $26.300.

Het persbericht vertelt dat ze de aankoop hebben gefinancieerd door meer Common Stock uit te geven. Dit staat voor de normale MSTR-aandelen.

In totaal heeft het Amerikaanse business intelligence bedrijf nu $4,68 miljard in bitcoin gestoken gedurende de afgelopen drie jaar. Op de website saylortracker.com kun je het aankooppatroon inzien, een soort van dollar cost averaging (DCA) op bedrijfsniveau.

Let wel op: de website is nog niet aangepast met de laatst beschikbare informatie.

MicroStrategy koopt weer bitcoin bij een heeft nu 158.245 BTC

Vorige week kwam er goed nieuws naar buiten voor MicroStrategy. De boekhoudstandaarden zijn aangepast, waardoor verlies en winst op een gelijkwaardige manier worden behandeld. Saylor streed al maanden voor de wijziging bij de FASB, de Financial Accounting Standards Board.

Lange tijd moest ongerealizeerde verliezen wel worden opgenomen in de kwartaalcijfers, terwijl winst alleen mocht worden genoteerd als een positie werd gesloten of bitcoin zou worden verkocht.

Gezien MicroStrategy (op één moment na) altijd is blijven hodlen, geven de kwartaalcijfers een vertekend beeld weer van de situatie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...