MicroStrategy koopt voor $190 miljoen aan bitcoin

MacroStrategy heeft 4.167 extra bitcoin gekocht voor circa $190,5 miljoen (173,8 miljoen euro).

Dat maakt CEO Michael Saylor van de beursgenoteerde IT-firma bekend op Twitter. De aankoop is ook gemeld aan toezichthouder SEC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De gemiddelde aankoopprijs is $45.714 per bitcoin. MacroStrategy is een dochteronderneming van MicroStrategy. Deze beschikt nu over 129.218 bitcoin als totale reserve. Teruggerekend sinds de eerste aankoop in de zomer van 2020 is de gemiddelde aankoopprijs ~$30.700 per bitcoin.

Voor zover bekend beschikken ze over de meeste bitcoin van alle beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. Andere bekende namen zijn Tesla en Block, eerder bekend als Square.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...