MicroStrategy verkocht 704 BTC voor belastingvoordeel

MicroStrategy verkocht 704 BTC voor belastingvoordeel

De grootste bitcoinkoper van de laatste jaren heeft een beetje bitcoin verkocht. Voor de allereerste keer ooit. Het betreft MicroStrategy en voor belastingregels hebben ze 704 BTC van handen gedaan.

Saylor verkoopt én koopt

Sinds 2020 heeft het bedrijf van permabull Michael Saylor maar liefst 132.500 BTC uit de markt gekocht. Gisteren kwam werd de laatste 2.500 BTC aan dit totaal toegevoegd.

Minder opvallend was dat er ook bitcoin werd verkocht. Opvallend genoeg was dat de allereerste keer ooit voor het hyperintelligence bedrijf.

MicroStrategy verkocht op 22 december 704 BTC voor ongeveer $11,8 miljoen, zo is te lezen in een document dat bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend.

Belastingvoordelen

Ze doen dit om voordelen te krijgen qua belastingverplichtingen. Het bedrijf is voor het eerst waarde verloren sinds ze in 2020 bitcoin begon te kopen.

"MicroStrategy is van plan om de vermogensverliezen als gevolg van deze transactie terug te boeken tegen eerdere vermogenswinsten, voor zover dergelijke terugvorderingen beschikbaar zijn onder de momenteel geldende federale wetten op de inkomstenbelasting, wat een belastingvoordeel kan opleveren."

Daarbij is dus de belangrijkste notitie: Saylor's bedrijf begint niet te verkopen omdat hij niet meer in bitcoin gelooft, maar vooral om belastingvoordelen te kunnen genieten.

Het bedrijf kocht op 24 december direct weer 810 BTC voor ongeveer $13,6 miljoen.

In combinatie met nog eens 2.395 BTC die het bedrijf zei te hebben gekocht tussen 1 november en 21 december voor een totaal van $42,8 miljoen, heeft MicroStrategy nu dus 2.500 BTC opgekocht. En dát bedrag werd gisteren publiekelijk gecommuniceerd op Twitter, wat het totaal dan weer op 132.500 BTC brengt.

Het is nog niet voorbij met de koopdrift. MicroStrategy wil $500 miljoen ophalen met de uitgifte van 'Class A-aandelen'.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin MicroStrategy

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties