MicroStrategy koopt 2.500 bitcoin

MicroStrategy blijft bitcoin sparen. Het Amerikaanse bedrijf kocht 2.500 bitcoin en komt daarmee op een totaal van 132.500 BTC. In totaal werd er al voor ruim $4 miljard aan bitcoin gekocht.

De gemiddelde aankoopprijs staat net boven $30.000. Oprichter Michael Saylor en consorten staan dus flink onder water als je kijkt naar de huidige dagkoers.

MicroStrategy probeert op zoveel mogelijk manier bitcoin te kopen. Het softwarebedrijf begon in 2020 met het opkopen van BTC. Met kasreserves en winsten, maar ook met verschillende andere constructies.

Denk daarbij aan het verkopen van aandelen. MicroStrategy wil bijvoorbeeld $500 miljoen extra ophalen om deels meer bij te kopen. Het gaat hier om 'Class A-aandelen'. Dat is te lezen in een nieuwe prospectus. Het is veruit de meest uitgegeven vorm van aandelen voor een Amerikaans bedrijf dat op een beurs te vinden is.

Een deel van de opbrengsten kunnen dus naar bitcoin gaan. Ook obligatie-uitgiftes zijn een favoriete manier van Saylor om meer snel meer dollars te krijgen en bitcoin van te kopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...