Miljardair Chamath Palihapitiya: “Bitcoin is de toekomst en het wapen tegen inflatie”

606 totale weergaven
Fed bitcoin inflatie |

Volgens de Amerikaanse miljardair en durfkapitalist Chamath Palihapitiya is Bitcoin (BTC) het perfecte wapen om je kapitaal te beschermen tegen inflatie.

Bitcoin als wapen tegen inflatie

De CEO van Social Capital en vroege investeerder in bitcoin doet zijn uitspraken in een nieuwe aflevering van de All-In Podcast. Volgens hem is bitcoin goed gepositioneerd is om goud te overtreffen als het belangrijkste inflatiehedge.

Volgens Palihapitiya is het voor Bitcoin investeerders onverstandig om de markt te timen. Want BTC dient als een uniek doel voor de komende eeuw.

“Ik denk dat je deze dingen niet moet verhandelen, en elke poging om dit te doen is waarschijnlijk een vorm van schijnnauwkeurigheid, waarbij je meer geld verliest en er veel uitglijden is, zelfs als je alleen maar probeert het uit te voeren. Aan het begin van het jaar zei ik dat Bitcoin gaat uitbreken. Ik denk dat het eruitziet als het overduidelijke inflatiehedge-actief voor de komende 50 of 100 jaar. Dus die stap is gezet. Ik denk dat je de laatste resten ziet van mensen die goud gebruiken als rationele economische verzekeringspolis, maar ik denk dat de toekomst specifiek Bitcoin is op dat vlak.”

Bitcoin als geld

Eerder dit jaar zegt Palihapitiya dat het binnen de mogelijkheden ligt dat landen BTC naast hun nationale valuta gaan gebruiken. Volgens de miljardair zullen landen die BTC adopteren hun burgers helpen om de stijgende prijzen van goederen en diensten het hoofd te bieden.

“Er is een toenemend aantal landen dat een dubbele valuta zal krijgen en ze zullen naar hun lokale valuta kijken en dan naar Bitcoin. Ze zullen zeggen dat beide dingen nodig zijn. De ene wanneer je dagelijks transacties uitvoert voor willekeurige goederen en diensten en de andere wanneer je een permanent actief moet kopen dat restwaarde moet hebben; je zult iets zoals BTC gebruiken. En ik denk dat dat een zeer krachtig concept is.”

Eerder waarschuwde de miljardair voor de enorme schuldenberg van Amerika. Een dreigende kredietcrisis een gat van biljoenen dollars slaan in de zakken van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...