Miljardair Novogratz start nieuw Bitcoin (BTC) fonds in Canada

De Amerikaanse investeerder Michael Novogratz start een nieuw Bitcoin (BTC) fonds in buurland Canada.

Bitcoin fonds in Canada

Zijn investeringsvehikel Galaxy Digital heeft namelijk groen licht gekregen van de toezichthouder om het “CI Galaxy Bitcoin Fund” te openen. Ze werken daarvoor samen met vermogensbeheerder CI Global Asset Management. De doelgroepen zijn high net worth individuals, family offices of grotere beleggingsfondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Via een dergelijk fonds krijgen beleggers exposure op de Bitcoin markt, zonder zich zorgen te maken over de aankoop en custody van de munten zelf.

Galaxy gaat voor de uitoefenprijs uit van de zogenaamde Bloomberg Galaxy Bitcoin Index. Die index volgt de prestatie van de cryptomunt ten opzichte van de dollar. De aandelen ‘Class A’ en ‘Class F’ gaan voor 10 dollar per stuk over een toonbank. Het is nog onduidelijk hoeveel men minimaal moet inleggen.

Galaxy zet de aankopen in het fonds – via een bulkdeal – om in klinkende BTC. Het is een zogenaamd closed-end investeringsfonds, waardoor de regel op=op geldt. Dus zodra de inschrijving sluit, kan niemand meer een aandeel erin verwerven.

Instappen is voorlopig alleen voorbehouden aan inwoners uit Canada. Volgens Novogratz is er behoeft aan een gereguleerd en compliant fonds in dit land. Sommige beleggers zijn namelijk de dupe geweest van het QuadrigaCX faillissement.

Bitcoin koers

De timing van Novogratz is weer opvallend, want de prijs van Bitcoin zet het ene na het andere record neer. Maandag sloot de cryptomunt haar derde beste week af met een prijs van $15.690.

Zelf denkt hij dat een spotprijs van $65.000 tot de toekomstige mogelijkheden ligt.

Van Novogratz is bekend dat hij een neusje heeft voor kansen in de markt. Hij kocht heel vroeg een hele bulk ether (nota bene van oprichter Vitalik Buterin) en wist die te verzilveren. Ondertussen gaat hij driftig door met stapelen van zijn satoshi’s, zo verklapt hij op Twitter.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...