Miljardair Ray Dalio ziet Bitcoin als goud voor jongeren

“Er is veel geld dat overal naartoe stroomt, waaronder naar de cryptomarkt.” Dit zijn de woorden van de oprichter van het grootste hedgefonds van de wereld.

“Bitcoin is succesvol”

Dan hebben we het over natuurlijk over Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates. Hij stond lange tijd bekend als scepticus over Bitcoin en andere cryptovaluta, maar draait langzaam maar zeker beetje bij beetje bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij onthulde niet alleen dat hij een klein beetje bitcoin heeft, maar prijst de grootste cryptocurrency ook voor het feit dat het erg ver is gekomen sinds het is bedacht. Hij noemt ook het feit dat het nooit echt “gehackt” is, of dat het dergelijk grote problemen heeft gehad.

De miljardair vindt het een knappe prestatie van Bitcoin en vertelt ook dat hij gelooft in blockchain-technologie omdat het “credibility inmiddels wel heeft verdiend”.

Dalio is een van de meest invloedrijke en succesvolle hedgefondsbeheerders aller tijden. Toch blijft hij kritisch. Zo denkt hij dat overheden het uiteindelijk zullen gaan verbieden en ook heeft hij goud hoog in het vaandel.

Alternatief voor jongeren

Toch beaamt hij dat Bitcoin voor de jongere generatie een alternatief is voor dit edelmetaal.

“Een porfolio zou moeten beginnen met het beschermen van activa voor worst-case scenario’s. Het moet gediversifieerd zijn. Bitcoin is voor de jongere generatie het alternatief voor goud. Het heeft geen intrinsieke waarde, maar wordt wel waarde toegerekend en daarom heeft het iets van nut.”

Hij gelooft niet dat centrale banken of grote financiële instellingen een aanzienlijk bedrag in bitcoin zullen aanhouden. Het is ook niet de eerste keer dat hij een soortgelijk vertelt. In september zei Dalio ook al dat de zittende orde Bitcoin “er een einde aan kunnen maken” als het echt succesvol wordt.

Na deze uitspraken kun je je ook afvragen hoeveel Dalio als 72-jarige boomer genoeg snapt van het concept en de mechanismen achter Bitcoin. Blockchain is namelijk niet het magische sausje en het “netwerk stoppen” kan niet zomaar.

Zelf kiest hij altijd nog goud boven Bitcoin. Hij steunt het puur vanuit het oogpunt van diversificatie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!