‘Als Bitcoin succesvol is, maken regeringen er een einde aan’, aldus Ray Dalio

Miljardair Ray Dalio gelooft dat áls bitcoin een succes wordt, de regelgevers en regeringen vanuit de hele wereld het zullen proberen het te stoppen.

"Bitcoin wordt gestopt"

Dalio is een fenomeen in de wereld van vermogensbeheerders en beleggers. De investeringsveteraan is 72 jaar oud en oprichter van Bridgewater. Hij sprak bij CBDC over onder andere Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaan geeft toe dat hij een klein deel van zijn portfolio in bitcoin heeft gestopt. Dat op zichzelf was al een flinke stap, gezien Dalio zich jaren lang tégen Bitcoin uitliet.

Toch denkt hij dat regeringen de "voortgang ervan zullen vernietigen", als Bitcoin erin slaagt om door te blijven groeien. Hij verwijst naar China en India, waar de eerste tekenen volgens hem al zichtbaar zijn.

Ondanks dat de miljardair zelf ook bitcoin heeft, heeft hij dus wel twijfels. Over het potentieel van bitcoin is hij wel duidelijk:

"Ik denk dat als het uiteindelijk echt succesvol is, ze het zullen doden en ze zullen proberen het te stoppen."

Hij voegde eraan toe dat de autoriteiten uiteindelijk deze strijd zullen winnen omdat ze "manieren hebben om het te doen".

Adoptie, regulering of verbod?

Intussen zien we in El Salvador het tegenovergestelde: Bitcoin als wettig betaalmiddel. Maar voor Dalio is dit niet genoeg om de status van BTC te bevestigen. Helemaal omdat landen met een groter bbp proberen "er vanaf te komen."

India is besluiteloos over Bitcoin, en in China zijn er ook verschillende beperkingen omtrent mining en trading. Tegelijkertijd overweegt de VS wél hoe ze regelgeving rond bitcoin kunnen implementeren en de controle over de hele industrie kunnen vergroten. Daarom denkt Dalio dat regelgeving alleen maar zal schade zal toebrengen.

De reden dat hij zelf wel bitcoin heeft, is omdat hij genoeg diversificatie in zijn portfolio wil hebben in geval van economisch onzekere tijden. Investeerders moeten in zijn ogen bescherming zoeken bij hard geld. Of dat nu (het historisch bewezen) goud is of een andere activa, zoals bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering