Miljardair steekt geld in investeringsfonds BlockTower

Investeringsfonds BlockTower Capital heeft een onbekend bedrag aan durfkapitaal opgehaald bij niet de minste investeerders, zo maakt Bloomberg bekend. Een van de oprichters is Ari Paul, een bekende marktcommentator via Twitter.

BlockTower fonds trekt kapitaal aan

Hedgefondsmanager én miljardair Marc Lasry en de voormalige voorzitter Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission Christopher Giancarlo steken geld in het fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lasry is medeoprichter en CEO van Avenue Capital Group, maar deed privé de investering. Giancarlo bevestigde de investering, maar weigerde verder commentaar te geven. Laatstgenoemde heeft de bijnaam "Crypto Dad", verdiend toen hij voorzitter van de CFTC was in de periode 2017 tot 2019. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het goedkeuren van de Bitcoin futures handel eind 2017.

Toen startte CBOE en later CME met het aanbieden van futures, waardoor handelaren ook de mogelijkheid kregen om de Bitcoin koers te 'shorten'.

Het is niet de eerste keer Lasry interesse toont in de Bitcoin - en cryptomarkt. Hij voorspelde in 2018 dat de Bitcoin koers ooit boven de $40.000 zou komen, een voorspelling is uitgekomen. In januari is de prijs door de $40.000 geschoten met als voorlopige top $58.435.

Bitcoin heeft een plafond van 21 miljoen BTC in totaal in tegenstelling tot andere assets zoals cash, goud en vastgoed. Volgens sommigen is de top van bitcoin koers nog lang niet bereikt.

BlockTower is in 2017 mede opgericht door Matthew Goetz, eerder werkzaam bij vermogensbeheer bij Goldman Sachs Group, en Ari Paul, voorheen portfoliomanager bij de investeringstak van de University of Chicago. Ze steken geld in liquide assets zoals Bitcoin en andere cryptocurrency's, maar nemen ook aandelen in Bitcoin en blockchain start-ups.

Het bedrijf heeft in het verleden financiering ontvangen van Union Square Ventures LLC en Andreessen Horowitz. Een woordvoerder van BlockTower weigerde commentaar te geven.

Adoptie?

De markt krijgt meer tractie onder zowel de traditionele financiële wereld als de toezichthouders.

Gary Gensler, de aanstaande voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft zich positief uitgelaten over bitcoin. Hij deelt in een hoorzitting een bemoedigende visie: "Cryptovaluta zijn een katalysator voor verandering."

Ook zien we steeds meer bedrijven zoals Tesla en Square die Bitcoin gebruiken als kasreserve en bescherming tegen geldontwaarding van de dollar. Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, investeert in zowel Tesla als in Bitcoin.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.