Silicon Valley ondernemer kiest voor Bitcoin (BTC) ‘na jarenlang twijfelen’

Eoghan McCabe, de bestuursvoorzitter en medeoprichter van softwarebedrijf Intercom, is op de Bitcoin trein gesprongen en spoort anderen aan te volgen.

Bitcoin trein

Dat maakt de ondernemer uit Silicon Valley, van oorsprong uit Ierland, vandaag bekend op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij voegt zich bij een groeiend rijtje van ondernemers en investeerders die openlijk het bitcoin evangelie belijden.

Dat lijstje van believers neemt per week toe, zoals Michael Saylor van MicroStrategy en Jack Dorsey van Twitter en Square. Maar ook Wall Street miljardairs zoals Paul Tudor Jones en recent Stanley Druckenmiller.

MicroStrategy staat inmiddels 200 miljoen dollar op winst sinds het instappen in september dit jaar.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik maak na jarenlang dubben bekend dat ik stevig in Bitcoin bent gestapt.”[/penci_blockquote]

McCabe trad niet echt in detail waarom hij nu wel de stap waagde. Maar hij adviseert om naar het gesprek tussen Anthony Pompliano (Morgan Creek Digital) en Robert Breedlove (Parallax Digital) te luisteren. Dat dateert van februari dit jaar.

Later zegt hij in een reactie wel dit.

Bovendien is het niet duidelijk hoeveel Bitcoin McCabe heeft gekocht. Wel verklapt hij dat hij in 2013 voor 100 dollar had gekocht. De prijs van Bitcoin varieerde in 2013 tussen 68 dollar en ca. 220 dollar.


Zijn bedrijf Intercom is géén beursgenoteerd bedrijf, dus ze hoeven geen cijfers vrij te geven. Op de website bitcointreasuries.org zijn alle beursgenoteerde bedrijven te vinden met BTC op de balans.

Bitcoin koers

De afgelopen maand is de cryptomunt bijna 50% in waarde toegenomen. Volgens analisten is er sprake van organische groei.

Dat betekent dat de vraag naar Bitcoin gedreven is door bedrijven en niet zozeer door speculanten op de derivatenmarkt zoals in 2017 het geval was.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...