Miljoenen Nederlanders willen spaargeld in Bitcoin (BTC) beleggen

Miljoenen Nederlanders willen spaargeld in Bitcoin (BTC) beleggen

Door de hogere koers van Bitcoin overwegen steeds meer Nederlanders in de cryptomunt te beleggen. Dat blijkt uit onderzoek van Markteffect.

De marktvorser deed in maart 2021 onderzoek naar de houding, het sentiment en het investeringsgedrag rond de belangrijkste munt op de markt: Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de bevindingen: bijna 700.000 Nederlanders hebben inmiddels Bitcoins (of een deel daarvan) in bezit en daarnaast overwegen ruim 3,5 miljoen Nederlanders om ook in te stappen, waarvan bijna de helft zelfs al het komende jaar.

Bitcoin bezitters in Nederland

Op dit moment zijn 700.000 Nederlanders (5%) in het bezit van Bitcoins. Hiervan is liefst 62% het afgelopen jaar pas ingestapt en de helft (53%) geeft aan minimaal € 1.000 (gelijk aan 0,020 Bitcoin) te hebben geïnvesteerd.

Nagenoeg alle Nederlanders (91%) zijn bekend met de Bitcoin en 25% geeft aan het investeren in de Bitcoin te overwegen. Er wordt zelfs door 14% aangegeven het komende jaar zeker, dan wel waarschijnlijk de eerste belegging in Bitcoins te gaan doen.

Bitvavo, één van de grootste cryptocurrency aanbieders van Nederland, ziet dat het animo voor Bitcoin blijft groeien.

Zo vertelt Willem Jan Rutgers, Head of Marketing bij Bitvavo:

"Vanaf januari dit jaar zien wij een flinke toename in het aantal mensen dat investeert in Bitcoin. Een hogere prijs zorgt voor meer bekendheid en veel Nederlanders nemen nu de stap om te gaan investeren. Het rendement op spaargeld is er niet dus mensen zoeken een alternatief om vermogen op te bouwen en te behouden."

Risico minder belangrijk dan rendement

Ongeveer één op de drie Nederlanders (34%) heeft momenteel één of meerdere beleggingen uit staan, waarvan dus 5% (ook) in Bitcoin.

Risico en rendement worden door respectievelijk 54% en 47% van de Nederlanders als de belangrijkste aspecten gezien om een goede keuze te kunnen maken over een belegging.

Bij het beleggen in Bitcoin wordt het risico van de belegging als minder belangrijk gezien. Van de Nederlanders die overwegen in Bitcoin te investeren, wordt risico door slechts 22% genoemd als belangrijk aspect voor het maken van een goede keuze.

Het belang van het rendement onder de Nederlanders die overwegen in Bitcoin te beleggen, wijkt vrijwel niet af en wordt door 48% als belangrijk aspect gezien.

Miljoenen Nederlanders willen spaargeld in Bitcoin (BTC) beleggen

Steekproef

Het onderzoek werd in maart 2021 uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect onder een representatieve steekproef van 1.020 respondenten in de leeftijd van 18 jaar en ouder. De koers van de Bitcoin stond op het moment van het veldwerk rond de $ 55.000.

De volledige rapportage zal over ongeveer twee weken te downloaden zijn op de website van Markteffect. Hierin wordt tevens inzicht gegeven in de belangrijkste doelgroepen, het vertrouwen, the fear of missing out en het vertrouwen van de belegger.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin Nederland markt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties