‘Millennials gaan Bitcoin nog jaren oppompen’, aldus BlockFi CEO

De CEO van BlockFi verwacht dat millennials de bitcoin koers nog jaren gaan boosten. Millennials, een generatie die getekend is door een hoge (studie)schuld, een laag salaris en weinig spaargeld heeft met bitcoin nu de kans van hun leven.

Dat was de key takeaway tijdens het panel over millennials op de BlockShow summit in Singapore. In het panel zaten onder andere de CEO van BlockFi en Michael Sonnenshein van het grote Grayscale.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Drie belangrijke trends voor bitcoin

Tijdens het panel identificeerde Zac Prince drie belangrijke trends voor de adoptie van bitcoin. Als eerste de grote wealth transfer die nu aan de gang is van de Baby Boomers naar jongere investeerders via erfenissen.

Als tweede noemde hij de groei van alternatieve assets, waaronder bitcoin en dat combineerde hij met de derde belangrijke trend dat alles naar het digitale domein beweegt.

Alternatieve assets hadden in juni wereldwijd een waarde van meer dan $10 biljoen, dat is een groei van 55% ten opzichte van 2013. Hoewel een groot deel van die groei heeft plaatsgevonden in de institutionele markt, spelen millennials hierin een steeds belangrijkere rol.

Kwestie van tijd voordat grote partijen de poorten naar bitcoin openzetten

Het is volgens Prince een kwestie van tijd voordat grote institutionele partijen er alles aan gaan doen om aan de vraag van millennials naar bitcoin te voldoen.

Kantorovich, het hoofd van institutional coverage bij FalconX, sluit zich hierbij aan. Het hangt allemaal af van de toegankelijkheid van de markt. Michael Sonnenshein van Grayscale sluit zich hierbij aan en kwam met een opvallend statement over diversificatie.

Volgens Sonnenshein zijn er steeds meer investeerders die verder kijken dan bitcoin. Dat soort uitspraken doet hij waarschijnlijk omdat ze ook altcoins aanbieden, maar wij kijken liever naar de feiten.

Bitcoin is en blijft by far de grootste en als je kijkt naar grote partijen die zich inkopen, dan gaat het vrijwel altijd over bitcoin. Ook MassMutual dat gisteren bekendmaakte voor $100 miljoen in bitcoin te hebben geïnvesteerd rept met geen woord over altcoins.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFi

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....