Miller Opportunity Trust mag tot $300 miljoen investeren in Grayscale Bitcoin Fonds

Bill Miller, bekend investeerder en manager van het beheerfonds Miller Value Fonds heeft laten weten “misschien te willen investeren in Bitcoin (BTC) door middel van het Grayscale Bitcoin fonds.” Direct of indirect, de investeerder wil graag meer van zijn portfolio in bitcoin stoppen.

Met een aandeel in het fonds van Grayscale kunnen investeerders meeliften op prijsbewegingen van bitcoin, maar ze kopen zelf geen BTC. Grayscale neemt het beheer samen met hun partners op zich. Uiteraard tegen een management fee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de website van Miller Value Fund heeft het fonds $2,25 miljard in AUM (Assets under management). Daarvan mag ongeveer $300 miljoen uit bitcoin bestaan. Alles daarboven moet dus worden verkocht.

Vertrouwen in bitcoin

Bill Miller heeft eerder vorige week door middel van een brief aan investeerder laten weten Bitcoin potentie heeft. Zo heeft Miller Value Partners ook al in de welbekende obligaties van Microstrategy geïnvesteerd. Om zo te kunnen profiteren van de koersstijgingen van Bitcoin.

Op de kritiek dat Bitcoin te volatiel is om te kunnen worden gebruikt als store of value (oppotmiddel) of betaalmiddel antwoordde Miller: “Wanneer Bitcoins volatiliteit het niveau van staatsobligaties bereikt heeft het een stuk grotere marketcap en prijs waardoor er weinig ruimte is voor enorme schommelingen. Op dat moment is Bitcoin veel beter geschikt als ruilmiddel.”

Met de bekendmaking kwam een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) naar buiten. Daarnaast publiceerde Miller een uitgebreide over Bitcoin in een brief naar de investeerders. Hier is een quote van de bekendmaking door Miller Opportunity Trust: “Het Fonds zoekt investeringsmogelijkheden in Bitcoin door middel van indirect investeren in Grayscale Bitcoin Trust, een entiteit dat Bitcoin bezit. ”

De beweegredenen worden verder uitgelegd:

“Grayscale Trust is een investerings instrument waarbij de aandelen beschikbaar zijn over the counter. Bitcoin is een digitaal goed dat niet wordt uitgegeven door een overheid, bank of centrale partij. Bitcoin draait op een online, peer-to-peer computernetwerk dat een publiek grootboek bijhoudt (de “Blockchain”). Bitcoin heeft geen fysiek bestaan, alleen de transacties in de Blockchain.”

Investeren

Dit soort investeerders zijn maar op één ding uit: winsten. En als er iets is wat je met bitcoin kon bereiken dat afgelopen jaren dan was dat het wel: winst in dollars. Wat de toekomst gaat brengen is de vraag. Maar steeds meer investeringsfondsen willen graag een (klein) deel van hun portfolio in de wereld van bitcoin stoppen.

Poll

Zou jij in bitcoin investeren via een fonds?



Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds