Miljardair koopt obligaties bij MicroStrategy door Bitcoin schatkist

Bill Miller, een belegger met een geschat vermogen van een miljard dollar, ziet kansen in de wereld van bitcoin (BTC). Hij kijkt dus positief naar Bitcoin. Zelfs zo positief dat hij obligaties van Microstrategy, die volledig omgezet worden naar Bitcoin, heeft gekocht.

Microstrategy is in 2020 in de Bitcoin wereld razend populair geworden doordat CEO Michael Saylor 425 miljoen dollar van zijn cash balans heeft omgezet in Bitcoin. Dat deed hij puur als spaarmiddel: hij heeft meer vertrouwen in BTC dan in de dollar op de lange termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na deze aankoop kwam Saylor met het idee om 625 miljoen dollar aan obligaties uit te geven tegen een jaarlijkse rente van 0.75%. Om vervolgens met dit bedrag meer Bitcoins te kopen. Miller’s beleggingsfonds deed dit: “Volgens onze berekeningen is er erg weinig risico. Het is bijna een gratis call-optie op Bitcoin”

Indirect bitcoin kopen

De reden van Miller’s investering in de obligaties is relatief simpel: MicroStrategy koopt er Bitcoin mee.

Miller: “Elke investeerder in Bitcoin heeft op de lange termijn, procentueel, meer verdiend dan dat hij zou doen in welke andere asset dan ook. Bovendien, degene die Bitcoin begrijpen zien geen reden om hun overtollige contanten, of winst te verdelen over andere assets.”

De investeerder kijkt ook naar de situatie in de wereld: “De wereld wordt geregeerd door onwaarschijnlijke gebeurtenissen die een abnormaal grote impact hebben. Tot dusver lijkt het erop dat Bitcoin zo’n gebeurtenis is.”

Ook is hij niet ongerust over de ‘volatiliteit’ van Bitcoin: “Het niet bezitten van Bitcoin is een grote fout en we verwachten dat dat zo blijft.” Bitcoin wordt zelfs minder risicovol zodra de prijs stijgt volgens Miller.

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf Microstrategy heeft met de aankoop van in totaal 70.784 Bitcoin veel teweeg gebracht. Met een huidige waarde van ongeveer 2,3 miljard dollar bezit Microstrategy nu een flinke schatkist met BTC.

Saylor kocht deze week nogmaals voor 10 miljoen dollar aan Bitcoin. Saylor ziet Bitcoin niet meer als investering maar als monetaire batterij om zijn waarde in op te slaan. Microstrategy organiseert zelfs een evenement Bitcoin for corporations. Daarnaast geeft Saylor in meerdere podcasts en interviews zijn kijk op Bitcoin, een aanrader.

MicroStrategy organiseert ook verschillende online events om andere (grote en kleine) ondernemers uit te leggen hoe zij bitcoin aan kunnen houden als reserve asset.

Poll

Grote bedrijven die bitcoin kopen zijn goed voor de toekomst van bitcoin



Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...