Mining pool stuurt 4.400 bitcoin naar Binance

Een bitcoin miner heeft 4.400 BTC naar Binance gestuurd. Het is daarmee de vierde grootste miner-naar-exchange-transactie van de afgelopen twee maanden.

Bitcoin van miners-naar-beurzen

De data is gedeeld door Nederlander Maartun die in dienst is bij analysebedrijf CryptoQuant.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een paar dagen geleden stuurde een miner maar liefst 4.400 BTC naar Binance. Omdat miners voor ieder block dat ze maken een blocksubsidie krijgt, kun je dit relatief eenvoudig analyseren.

Hoewel het mining pools kan betreffen, is het een duidelijk beginpunt van een geldstroom. Deze keer kwam de betaling naar verluidt vandaag bij Poolin.

Volgens de analist is dit de 4e grootste transactie van miners naar exchanges in de afgelopen vijf maanden. De twee vorige vergelijkbare betalingen dateerden van 12 mei (2.600 BTC), 15 juni (4.700 BTC) en 22 juni (5.700 BTC).

Mining pool stuurt 4.400 bitcoin naar Binance

Verkoopdruk

De afgelopen maanden kwamen veel mining bedrijven onder druk te staan. Veel van hen gingen leningen aan om lopende kosten te dekken, waarbij ze bitcoin of zelfs bitcoin mining rigs als onderpand inlegden. De prijsdaling van de all-time high tot ver onder de $20.000 zorgde voor bibberende handjes.

Ze liepen tegen het mogelijke risico van een margin call aan, wat kan gebeuren als de onderpand te veel aan waarde daalt (wat ook wel bekend staat als de loan-to-value).

Een deel van de mining bedrijven koos het zekere voor het onzekere en deed het gros van haar bitcoinreserves van handen. Hut 8 is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt, zo vertelde Marc van der Chijs ons op Bitcoin Focus.

Zij vonden andere manieren om de bedrijfsvoering te financieren, buiten grote leningen om. Daardoor konden ze ondanks de prijsdaling blijven hodlen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Core Scienteific en BitFarms.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...