Gerucht: ‘Bitcoiner’ Andrew Yang kandidaat voor minister van Handel in VS

783 totale weergaven

In Amerikaanse media gaan er geruchten dat Andrew Yang een kandidaat is voor Minister van Handel. Is dat goed nieuws voor de koers van Bitcoin? De komende tijd maakt de gekozen president Joe Biden bekend hoe hij de posities van zijn kabinet gaat invullen.

Het gaat in totaal om één vicepresident en daarnaast nog 15 personen voor de ministeries of departementen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuw ministerie

Het is nog lang niet officieel, want de Amerikaanse senaat moet alle genomineerden ook nog bevestigen.

Nieuwszender CNN heeft een lijst gemaakt met mogelijke invullingen van de topfuncties. Ze zetten Andrew Yang, ondernemer en voormalig Democratische presidentskandidaat, ook op de lijst.

Waar hij zes maanden geleden nog veel aandacht kreeg als presidentskandidaat, is hij de laatste maanden wat in de vergetelheid geraakt.

Hij richtte zich in zijn presidentiële campagne op het idee van een universeel basisinkomen. Dit staat ook wel bekend als Universal Basic Income (UBI).

Hierbij zou elke Amerikaanse burger $1.000 per maand of $12.000 per jaar krijgen. Zijn campagneslogan was “MATH”, wat staat voor “Make America Think Harder.”

Bitcoiner Andrew Yang

CNN zet Andrew Yang neer als minister van Handel onder Joe Biden. Waar de link tussen UBI en cryptocurrency’s al snel gemaakt is, staat hij niet onwelwillend tegenover Bitocin.

November vorig jaar noemde hij nog uitdrukkelijk dat er een gebrek aan regelgeving is voor cryptovaluta.

Daarmee wilde hij Bitcoin duidelijk aangrijpen als innovatie, en niet zo zeer als gevaar. Volgens hem moet de VS de grote technologiebedrijven en andere concurrerende landen weer gaan inhalen.

Deze grote techbedrijven hebben ‘te veel macht verzameld en halen profijt uit de persoonlijke gegevens en de verantwoordelijkheid die ze dragen’. Volgens Andrew Yang komen we op een punt terecht dat de overheid moet gaan ingrijpen.

Bitcoin industrie

Aan de andere kant wil hij ook dat de crypto-industrie floreert. Yang noemde een jaar geleden ook dat de BitLicense uit New York een “bedwelmend” effect heeft gehad op de Amerikaanse markt voor digitale activa.

Hij opperde het plan om een Department of Technology op te richten en het Office of Technology Assessment weer leven in te blazen.

De link tussen Bitcoin en een universeel basisinkomen is een lastige. UBI zorgt ervoor dat geld op een ietwat socialistische manier de economie overspoelt. Dit staat niet in lijn met het Libertarische gedachtengoed dat in grote mate aanwezig is in de Bitcoin community.

Waar moet dit geld vandaan komen? Worden het belastingen? Is het de geldprinter? Een free lunch bestaat immers niet. Yang was al eens te gast bij podcaster Joe Rogan om over zijn visie te spreken.

Overigens zou Biden voor Gary Gensler hebben gekozen als adviseur. Hij was een voormalige toezichthouder van de derivatenmarkt en gaat met Biden werken aan een transitieplan voor toezicht op de financiële sector.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC