Minister Zambia wil bitcoin goed reguleren om het te kunnen testen

De Bank of Zambia overweegt om wetgeving op het gebied van digitale valuta aan te nemen. De reden hiervoor is zodat het “de technologie achter crypto” kan gaan testen om te zien of het geschikt is als betaalmethode.

Regulering

Het nieuws komt vandaan bij Felix Mutati, de minister van technologie en wetenschap in Zambia. Hij verklaarde in een recent interview het volgende:

“Het testen van de technologie voor het reguleren van cryptocurrency zal te zijner tijd worden opgeschaald als onderdeel van bewuste maatregelen om een inclusieve digitale economie voor Zambia te bereiken.”

“Via digitale betalingsplatforms zullen mensen veel meer betrokken raken bij digitale financiële diensten. Daarom zal cryptocurrency een motor zijn voor financiële inclusie en een changemaker voor de economie van Zambia.”

In veel Afrikaanse landen en dus ook in Zambia is het niet eenvoudig om een bankrekening te openen. Tel daar de corruptie bovenop en het mag duidelijk zijn dat een neutraal en voor iedereen toegankelijk betaal- en spaarmiddel erg welkom is.

De minister geeft nu een verklaring dat hij en de regelgevers in Zambia dat zij bitcoin zien als hulpmiddelen om aankopen te doen.

De Afrikaanse cryptomarkt is tussen juli 2020 en juni 2021 met meer dan 1.200% gestegen, volgens analysebedrijf Chainalysis. Vooral Kenia, Zuid-Afrika, Nigeria en Tanzania zijn de koplopers wat betreft de acceptatie van bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...