Sats via sms'jes: Zuid-Afrikaan maakt nieuwe bitcoin tool

Sats via sms'jes: Zuid-Afrikaan maakt nieuwe bitcoin tool

De Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar Kgothatso Ngako heeft een nieuwe bitcointool gemaakt. Het heet Machankura, en het zijn bitcointransacties die zijn gebaseerd op sms-jes.

Offline bitcoin betalen

'KG' kwam erachter dat er miljoenen smartphones zijn in Afrika, maar dat ze vooral worden gebruikt voor sms'en. Hij bracht dit samen met bitcoin en maakte een nieuwe dienst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De belangrijkste focus ligt op het uitgeven en ontvangen van bitcoin."

KG legt uit hoe het werkt: gebruikers kiezen een nummer en krijgen vervolgens een menu te zien waar ze meer over bitcoin kunnen leren óf een account kunnen registreren.

"Alles wat je nodig hebt om een ​​account te registreren is een 5-cijferige pincode, en vanaf daar krijg je een ander menu te zien: bitcoin verzenden en ontvangen."

Vervolgens kun je vanuit de hele wereld bitcoin ontvangen. Alle lightning wallets kunnen bitcoin naar de telefoon sturen, wat in feite een lightning adres is geworden. Op het Twitter-account van Machankura zijn meerdere video's te zien.

Integratie Bitrefill en Azteco

Machankura is geïntegreerd met Bitrefill, een erg populairder prepaid giftcard-dienst voor bitcoin in Afrika. Zuid-Afrikanen kunnen ook hun wallets opwaarderen met tegoed van supermarkten in een samenwerking met voucheraanbieder 'One for you'.

Ngako vat het als volgt samen:

"Een persoon die letterlijk geen internet heeft, kan nu ineens bitcoin kopen en dat uitgeven."

De sms-bitcoin-dienst werkt in Uganda, Zuid-Afrika, Nigeria, Malawi, Kenya en Ghana.

Het is een mooi voorbeeld van de kracht van open source geld. Heb jij een idee dat nog niet bestaat? Bouw het! Niemand houdt je tegen om tegen de broncode aan te bouwen. Dit is met het gesloten banksysteem een stuk lastiger, zo niet onmogelijk.

Bitcoin begint in Afrika steeds meer tractie te krijgen. In het Zuid-Afrikaanse surfdorpje Mossel Bay is een circulaire bitcoineconomie op gang aan het komen dankzij het project Ekasi.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Zuid-Afrika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties