Mode-icoon Philipp Plein heeft 170 bitcoin

Het Duitse fashion-icoon Philipp Plein voorspelt dat zijn modemerk in 2022 tussen de 15,8 en 21 miljoen dollar aan bitcoin-betalingen zal verwerken. In een interview met Bloomberg onthulde Plein dat in 2021 3 procent van alle online-transacties van de organisatie al via bitcoin en andere cryptocurrency’s plaatsvonden.

Met een online-omzet van 105 miljoen dollar gaat dat om een bedrag van 3,15 miljoen dollar. “We zagen dat er een groot publiek was binnen de bitcoin-gemeenschap zelf, daar hebben we veel nieuwe klanten uitgehaald”, aldus Plein over bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plein heeft persoonlijk 170 bitcoin

Philipp Plein lijkt een groot voorstander van bitcoin, want het mode-icoon bezit persoonlijk 170 bitcoin. Goed voor een waarde van bijna 6,5 miljoen dollar. Dat zijn voor niemand bedragen die je zomaar ergens in investeert, behalve als je Elon Musk heet, dus Plein moet veel vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin.

Wat dat betreft is het ook mooi om te zien dat de ondernemer probeert om bitcoin als betaalmiddel te laten functioneren binnen zijn industrie. Zeker voor het deel van de industrie waarin Plein zich begeeft, het wat duurdere segment, zijn transacties op de eerste laag van de bitcoin blockchain een prima betaalmiddel.

In het assortiment van Plein zijn artikelen te vinden van enkele duizenden tot zelfs honderduizenden euro’s. Het is interessant te noemen dat vorig jaar al 3 procent van de transacties van het bedrijf via bitcoin en andere cryptocurrency’s plaatsvonden. Een stijging van 3,15 miljoen dollar naar bijna 21 miljoen dollar lijkt voor een periode van één jaar wat optimistisch, maar we gaan het zien.

Philipp Plein niet enige modemerk dat bitcoin accepteert

Een andere grote naam in de mode-industrie is vorig jaar ook ingestapt als het gaat over bitcoin-betalingen. Het gaat om het Amerikaanse PacSun dat het in samenwerking met BitPay mogelijk maakt om met bitcoin te betalen.

President Brieane Olson zegt er het volgende over: “De online-verkoop is sinds vorig jaar verdubbeld en we begrijpen dat de online-winkelervaring van de klant exceptioneel moet zijn.” Onderdeel daarvan volgens Olson is dus betalen met bitcoin.

PacSun is een merk voor tieners en jongvolwassenen, een marktsegment waar ook bitcoin relatief populair is. “Het generatie-Z publiek, onze voornaamste klant, is heel erg tech-georiënteerd en daar proberen wij op in te spelen”, aldus mede-CEO Michael Relich over de beslissing om bitcoin te accepteren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....