Michael Saylor kocht ruim 17.000 bitcoin voor minder dan $10.000 per stuk

Michael Saylor kocht ruim 17.000 bitcoin voor minder dan $10.000 per stuk

Michael Saylor heeft zelf ruim 17.000 bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven is dat zo'n $833.000.000 waard. Saylor ging in 2020 all-in op bitcoin. Niet alleen privé, maar ook zakelijk.

Op 28 oktober 2020 deelde de miljardair via Twitter dat hij 17.732 bitcoin heeft. De gemiddelde aankoopprijs was 'slechts' $9.882 per stuk. Hij deed deze aankoop voordat 'zijn' bedrijf ook overging tot het kopen van bitcoin. Op dit moment staat de koers van bitcoin rond $49.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saylor is de oprichter en CEO van het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy. Zij hanteren sinds 2020 ook een bitcoin standaard. Dat wil zeggen: al hun spaargeld gaat richting bitcoin. Daarnaast haalt het bedrijf geld op bij investeerders om meer BTC te kopen.

Dat heeft geresulteerd in 122.478 BTC op de balans van het bedrijf tot nu toe. Saylor heeft al vaker gezegd dat het daar niet bij zal stoppen. De beste man was relatief laat, maar heeft in korte tijd een gigantische schatkist aan bitcoin aangelegd.

Bitcoin en MicroStrategy

De ruim 122.000 bitcoin van MicroStrategy is in handen van derde partijen. Het gaat om een Amerikaans bedrijf dat zorg draagt voor het fortuin van MicroStrategy.

Zij regelen de opslag voor het softwarebedrijf. Het is niet bekend hoe Saylor zijn eigen BTC opslaat. Het zou ook niet verstandig zijn voor hem om daar uitgebreid op in te gaan.

Wat wel bekend is is dat MicroStrategy op allerlei verschillende manieren bitcoin probeert te vergaren. Eerder dit jaar haalde het bedrijf twee keer $`1 miljard op met obligatie-uitgiftes. Die dollars werden direct gebruikt om meer bitcoin te vergaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties