Mogelijke uitverkoop van ETH op centralized exchanges (CEX) en de gevolgen daarvan voor de bredere cryptomarkt

552 totale weergaven

Nu Ethereum (ETH) volatiliteit blijft vertonen, dreigt een mogelijke grootschalige sell-off op centralized exchanges (CEX), wat zorgen baart over de bredere impact op de cryptocurrency markt.

Recente Ethereum whale activiteit duidt op potentiële verkoopgolf

In de afgelopen weken heeft Ethereum een opmerkelijke toename gezien in whale-activiteit, waarbij grote hoeveelheden ETH werden verplaatst naar centralized exchanges (CEX). Een recente storting van 15.000 ETH (ongeveer $38,4 miljoen) op Kraken door een whale, geïdentificeerd als “0x682”, heeft de ongerustheid op de markt doen toenemen.

Momenteel heeft deze whale meer dan 26.000 ETH, gewaardeerd op $69,7 miljoen, waardoor marktdeelnemers op hun hoede zijn voor verdere prijsschommelingen. Historisch gezien correleert dergelijke whaleactiviteit met neerwaartse druk op de prijs van Ethereum als de liquiditeit op exchanges toeneemt.

Impact van groeiend Ethereum aanbod op exchanges

Het totale aanbod van Ethereum op gecentraliseerde exchanges is nu toegenomen tot 21,43 miljoen ETH, wat duidt op een verhoogd risico van een bredere sell-off. Wanneer het aanbod van een cryptocurrency op exchanges groeit, geeft dit vaak aan dat traders zich voorbereiden op de verkoop, wat kan leiden tot verhoogde verkoopdruk en neerwaartse prijsbeweging.

Dit wordt nog verergerd door de recente consistente liquidatie van de Ethereum Foundation van haar ETH-holdings, met 950 verkochte ETH ter waarde van $2,27 miljoen in de afgelopen maand.

Prijsbewegingen en technische vooruitzichten

De prijs van Ethereum schommelt momenteel rond $ 2.570 na een herstel van 19% vanaf $ 2.150 in de afgelopen twee weken. Dit herstel werd grotendeels gevoed door bredere marktbewegingen, waaronder een renteverlaging van de Federal Reserve en de prijsrally van Bitcoin.

Ethereum heeft echter te maken met aanzienlijke weerstand op $ 2.800, ondersteund door het 100-daags exponential moving average (EMA). Als de prijs niet door dit niveau breekt, zou de prijs kunnen terugkeren naar $2 .000.

Een belangrijke technische indicator om in de gaten te houden is het dubbel-bodem omkeerpatroon dat zich op de dagelijkse tijdlijn heeft gevormd. Als dit patroon aanhoudt, zou Ethereum een uitbraak kunnen meemaken, waardoor de prijs boven $ 3.000 zou kunnen stijgen. Omgekeerd zou een falen om de grens van $ 2.800 te passeren waarschijnlijk resulteren in verdere consolidatie rond $ 2.000.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Bredere marktimpact

De potentiële uitverkoop van Ethereum op gecentraliseerde beurzen zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de bredere cryptocurrency markt. Historisch gezien worden significante ETH liquidaties gevolgd door dalingen in andere belangrijke cryptocurrencies, omdat traders ETH vaak gebruiken als een bellwether voor het marktsentiment.

Nu de whaleactiviteit toeneemt en er meer ETH naar exchanges gaat, groeit het risico van een cascade sell-off die de hele markt beïnvloedt.

Beleggers houden de acties van belangrijke belanghebbenden, zoals de Ethereum Foundation en grote institutionele spelers, nauwlettend in de gaten, omdat hun verkooppatronen een signaal kunnen zijn voor bredere markttrends.

Daarnaast voegt de recente persoonlijke ETH verkoop van Vitalik Buterin nog een laag complexiteit toe, die zorgen baart over het vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van Ethereum.

Navigeren door de volatiliteit van Ethereum

Nu Ethereum te maken krijgt met toenemende verkoopdruk op gecentraliseerde beurzen, zijn de volgende bewegingen van de markt cruciaal. Het $2.800 weerstandsniveau is een belangrijk aandachtspunt, met een potentiële doorbraak die leidt tot een stijging tot voorbij $3.000, terwijl een mislukking zou kunnen resulteren in een hertest van het $2.000 steunniveau.

De bredere cryptomarkt staat op scherp nu de toegenomen bevoorrading en whaleactiviteit de onzekerheid in de komende weken vergroten.

 

Lees meer over:
ETHEthereumEthereum koers

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....