Riccardo ‘Fluffypony’ Spagni weg als lead developer bij cryptomunt Monero (XMR)

Cryptomunt Monero (XMR) krijgt een andere lead developer. Riccardo Spagni, bekend als Fluffypony in de crypto community, zwaait af.

Dat maakt de organisatie achter de privacymunt bekend in een blog post. Spagni blijft wel beschikbaar als back-up op de achtergrond, developer Snipa gaat hem vervangen, zo meldt onder meer Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Monero (XMR) krijgt andere lead dev

Monero staat op nummer vijftien van de Coinmarketcap met een marktwaarde van bijna 800 miljoen dollar. Transacties op het netwerk zijn anoniem, terwijl bitcoin transacties pseudo-anoniem zijn.

Binnen de bitcoin community is er wel discussie of privacy-features geïntegreerd kunnen worden.

In de verklaring staat onder meer:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Fluffypony heeft de afgelopen vijf jaar het Monero project zeer goed bediend. Hij blijft actief in de community, maar als back-up zodra Snipa vrij is. Snipa geldt als een zeer trouwe en goede ontwikkelaar.

Zo heeft hij onder meer een populair deel van de Monero pool software ontwikkeld. Ook beheert hij enkele belangrijke nodes in het netwerk en heeft uitgebreide ervaring met coderen en auditen'.[/penci_blockquote]

Het is onduidelijk wanneer de wijziging in het team doorgevoerd is.

Cryptotwitter

Spagni heeft de afgelopen jaren zich ontpopt als een populaire jongen in de crypto community. Zo is hij co-host van het ludieke programma Magical Crypto Friends op Youtube.

Daarin zetelen verder Whalepanda (de Belg Stefan Jespers, red.), Charlie Lee van Litecoin en Samson Mow van Blockstream.

Het viertal organiseert op 9 en 10 mei ook een conferentie in New York, waar ook veel aandacht is ontwikkelingen bij Bitcoin en het Lightning Network.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_421190226','https://www.youtube.com/watch?v=Ng2033wQZI0',' https://www.youtube.com/embed/Ng2033wQZI0','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_421190226','https://www.youtube.com/watch?v=Ng2033wQZI0',' https://www.youtube.com/embed/Ng2033wQZI0','youtube'); });

Een van de mikpunten van kritiek en humor is Craig Wright, de computerwetenschapper uit Australië die claimt 'Satoshi Nakamoto' te zijn, de bedenker van bitcoin.

Spagni heeft op Twitter een 'oplichter' genoemd.

Ook deelde Spagni een link, waarin Wright claimt ooit Jim Morrison, de frontman van The Doors, te hebben gezoend in de jaren negentig. Wright realiseerde zich wellicht niet dat Morrison in 1971 stierf.

Lees meer over:
moneroXMR

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...