MoneyGram integreert bitcoin in app

Betalingsbedrijf MoneyGram heeft bitcoin in haar app gebouwd. Het bedrijf laat Amerikaanse klanten digitale activa kopen, verkopen en vasthouden op zijn platform. Dat is te lezen in een persbericht.

MoneyGram

De service is gelanceerd in samenwerking met Coinme. Dit is een cryptobeurs en serviceprovider omtrent bitcoin en altcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MoneyGram en Coinme gingen in 2021 om tafel om dit te bewerkstelligen. Nu is het resultaat af en lanceren ze hun “in-store crypto-handelsdienst”. Hiermee kunnen gebruikers in de Verenigde Staten via duizenden verkooppunten bitcoin en altcoins kopen en verkopen.

In het persbericht delen ze ook een screenshot van de app:

MoneyGram integreert bitcoin in app

Ze werken dus zogezegd samen met Coinme, maar ook met Stellar en G-Coin. Naast bitcoin kun je ook de altcoins ether en litecoin aanschaffen.

Alex Holmes, de CEO van MoneyGram, vertelt:

“Cryptocurrency’s zijn een aanvulling op alles wat we doen bij MoneyGram. Van dollars tot euro’s tot yen enzovoort, MoneyGram biedt een directe toegang tot meer dan 120 valuta uit de hele wereld, en we zien crypto en digitale valuta als een andere input en output optie.”

“Als volgende stap in de evolutie van MoneyGram, zijn we blij om onze klanten toegang te bieden tot een vertrouwd en gebruiksvriendelijk platform om veilig geselecteerde cryptovaluta te kopen, verkopen en vast te houden.

El Salvador

De timing is interessant. Vorig jaar begon El Salvador met de adoptie van bitcoin, onder andere vanwege het remittance-argument. Betalingen vanuit de VS naar El Salvador zijn dermate duur, dat het gebruik van bitcoin een nobrainer leek.

Volgens schattingen konden bedrijven als MoneyGram en Western Union maar liefst $400 miljoen mislopen door het bitcoinplan. In de praktijk is dit nog ver van realiteit, gezien de relatief lage adoptiegraad in het Centraal-Amerikaanse land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws