Morgan Creek wil met $250 miljoen BlockFi en zichzelf redden

De investeerders van Morgan Creek Digital willen $250 miljoen ophalen om aandelen in BlockFi te kopen. Cryptobeurs FTX deed eerder al een aanbod, maar dat kan nadelige gevolgen hebben voor aandeelhouders van BlockFi. En laat Morgan Creek nu een van die aandeelhouders zijn.

In een gelekt gesprek met aandeelhouders deelt directeur Mark Yusko zijn visie op de situatie. Volgens CoinDesk is Morgan Creek dus in de race om samen met andere investeerders een meerderheidsaandeel te bemachtigen in BlockFi.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laatstgenoemde is een van de bitcoinbedrijven dat kampt met liquiditeitsproblemen. Een combinatie van twijfelachtige verdienmodellen en een dalende markt zorgt ervoor dat BlockFi in de problemen zit.

Morgan Creek vs FTX

Yusko is naar eigen zeggen al ‘hele dagen aan het bellen’. Morgan Creek was al betrokken bij een investeringsronde in BlockFi aan het eind van 2018. De verworven aandelen wil het bedrijf niet verliezen aan een partij als FTX.

Volgens Yusko kan het voorstel van FTX ervoor zorgen dat men voor ‘bijna niets’ aandelen in handen krijgt. FTX heeft een krediet van $250 miljoen aangeboden aan BlockFi. Morgan Creek (en andere aandeelhouders) lopen de kans dat zij uit het bedrijf worden gedrukt.

Yusko wil voorkomen dat dit scenario uberhaupt werkelijkheid wordt. Mede daarom is hij op zoek naar geïnteresseerde partijen die gezamenlijk tot een deal willen komen met BlockFi. “Het enige alternatief is om een ​​zelfde bedrag op te halen”, zei Yusko tijdens de call tegen investeerders. “Ik zou zeggen dat het een kans van 10% is, maar niet nul.”

Het is echter niet totaal onlogisch dat ze bij BlockFi akkoord zijn gegaan met dit soort deals. Volgens Yusko wilde de andere kredietverstrekkers onder andere vergoed worden middels klantenfondsen.

Yusko staat ook open voor een deal waar ook FTX bij betrokken is.

De kapers liggen op de kust. De partijen die nu nog altijd goed geld verdienen willen gebruikmaken van de recente ontwikkelingen in de markt. Morgan Creek probeert hun eigen portfolio te redden. FTX wil meer van de markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFiFTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...