FTX in gesprek met BlockFi om deel van cryptobank over te nemen

Cryptobeurs FTX is een gesprek begonnen met geldschieter BlockFi. Het zou gaan om een ​​belang in het bedrijf te verkrijgen. Dat meldt de Wall Street Journal.

FTX springt in de bres

De bedrijven maakten dinsdag al bekend dat BlockFi een term sheet met FTX had ondertekend voor een doorlopende lening van $250 miljoen. Hiermee is de cryptobank van extra kapitaal voorzien om de crash van allerlei cryptovaluta te kunnen overleven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Wall Street Journal is er nog geen overeenkomst bereikt over de aandelenverkoop en zijn de gesprekken nog gaande.

Een woordvoerder van BlockFi wil “geen commentaar geven op marktgeruchten”.

“We onderhandelen nog steeds over de voorwaarden van de deal en kunnen op dit moment niet meer informatie delen. We verwachten op een later tijdstip meer over de voorwaarden van de deal te kunnen delen,”

Ook FTX reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Vorige week maakte BlockFi nog bekend dat het ongeveer 20% van het personeelsbestand naar huis stuurt. Ook voeren ze andere maatregelen door om op kosten te besparen. Zo snijden ze in het marketingbudget en gaat ze ook minder bonussen uitschrijven aan directeurs.

Zogezegd kregen ze eerder al een flinke geldinjectie van FTX. Het nieuwe krediet zou een tijdelijke oplossing moeten bieden. Het kapitaal wordt gebruikt voor het ‘versterken van de bedrijfsbalans en het platform’.

‘Bailouts’ van suikeroom SBF

Eerder sprong Alameda Research, het bedrijf van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, ook al in de bres voor Voyager. Ze leenden de cryptolender $500 miljoen uit, waarvan $300 miljoen in de vorm van 15.000 bitcoin.

Voyager heeft onder andere blootstelling in hedgefonds en durfkapitaalbedrijf 3AC, ook wel bekend als Three Arrows Capital. Maar ook dit bedrijf zit in de penarie door de dalende cryptokoersen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX